25% rabatt på et valgfritt produkt fra Horze eller B Vertigo + Gratis frakt!* Les mer

×

Bombers

Filtrer etter:
  • Filtersøk
  • Kategori
  • Farge
  • Størrelse
  • Pris
Sorter etter:
Viser 16 artikler

Bombers har funnet løsninger på problemer med bitt i over 30 år. Det australske selskapet har et unikt fargekodesystem for hvert bitt, og kategoriserer dem i grupper etter problemer eller behov. Den blå munndelen uten metall er signaturen til Bombersbittene, og oppmuntrer spyttproduksjonen samtidig som den bevarer varmen slik at hesten beveger seg naturlig og komfortabelt med bittet.

Fargekodene er delt inn i blå til hester med sensitive tunger og hoderisting. Grønne bitt indikerer en nøyral passform og følelse, vanligvis et tradisjonelt trinsebitt til hester uten problemer med hvor den holder hodet. Gule bitt er beregnet til hester som tar opp hodet, og som oppmuntrer dem til å senke det i en mer naturlig posisjon. Orange bitt har motsatt effekt, de er til hester som går for lavt med hodet og trenger å løfte det litt. Spesialbittene har en rød kode, som løser mer konkrete og sjeldne problemer med for eksempel et reversibelt ledd. Det kan brukes forsiktig, eller noe stødigere av en erfaren rytter.

Et eksempel på et blått bitt er Happy Tongue, som er en stang med en liten port som skal hindre hesten i å leke for mye med bittet med tunga. Det kan føre til at den rister på hodet, tar tunga over bittet eller stikker tunga ut av munnen. Bittet kommer i mange varianter, alt fra fullsjekk til D-ringer og pelhambitt. Den milde blå munndelen holder hestens munn fuktig, og blir aldri veldig kald ettersom den blå delen ikke inneholder metall.

De nøytrale, grønne bittene inkluderer trinsebitt i tillegg til alternative munndeler som korketrekker som er vridd og ruglete for at man skal få mer kontroll ved press på lader og tunge.

Blant de gule bittene finner du modeller med kontrollplate, som motvirker at hesten presser bittet bakover med tungen. Disse bittene er designet for at hesten skal være hodet riktig, og oppmuntrer den til å ta det ned. Franske ledd er ideelle til hester som ikke bryr seg om nøtteknekker-effekten på på vanlige trinsebitt, det er mer komfortabelt samtidig som man bevarer kontrollen.

Rullene på de orange bittene øker presset på lader og tunge, og gir erfarne ryttere mer kontroll på hester som ikke respekterer tradisjonelle bitt. Rullebitt er ideelle til hester som ikke respekterer bittet, lener seg mot det og går lavt med hodet.

De røde bittene brukes kun av erfarne ryttere med kunnskap og evne til å bruke dem riktig slik at de ikke skader eller ødelegger hesten. Her finner man mer uvanlige bitt, som spinner-bitt med et sett ringer på midten som hindrer hesten fra å få tunga over bittet. Cherry rullebitt er bra for hester som over tid mister følsomheten eller som kjeder seg og trenger noe å leke med. Det kan også fungere på hester som ikke klarer å konsentrere seg.

Kvaliteten på alle bittene er svært god, og hvert eneste bitt er nøye laget for at de skal ha god holdbarhet og korrigere et bestemt problem. Hester med Bombersbitt er gladere, sunnere og de forstår bedre rytterens hjelpere ettersom kvalitetsbittene gir presise beskjeder. Dersom Bombers ikke har bitt i den størrelsen eller til det behovet du har, skreddersyr de gjerne ett etter dine spesifikasjoner. Horze er stolt distributør av disse kvalitetsbittene.

Les mer