Gjorder Schockemohle

Gjorder Schockemohle

Ta en titt på utvalget vårt av gjorder, og finn den perfekte til deg og din hest. Dressurgjorder, spranggjorder og allroundgjorder, longeringsgjorder og selv anatomiske gjorder – vi har noe som passer alle behov.
4 artikler
Schockemoehle Pandora Pro
RRP -20%

Schockemoehle Pandora Pro

872,00 kr
RRP: 1.090,00 kr
(1)
Schockemoehle Olymp Fell pad
RRP -30%

Schockemoehle Olymp Fell pad

1.253,00 kr
RRP: 1.790,00 kr
Leveringsklar
Schockermöhle Oregon, Stud Guard Prem Sport

Schockermöhle Oregon, Stud Guard Prem Sport

2.390,00 kr
Schockemoehle Olymp Softpoly pad
RRP -30%

Schockemoehle Olymp Softpoly pad

594,30 kr
RRP: 849,00 kr
Leveringsklar

Kjøp Gjorder på horze.no

Hos horze.no kan du handle online og motta produktet ditt etter bare noen få dagers leveringstid.

Bestil enkelt på nett og nyt disse fordelene:

🚚

Gratis frakt fra 990 kr

💳

Mange betalingsmetoder & kjøp på konto

📞

Gratis kundeservice & chat

Gjorder fra Horze er holdbare og pålitelige

Den rette gjorden til deg og din hest avhenger av salen din og ridegrenen du driver med, da det er ulike gjorder som passer ulike behov.

Ulike typer gjorder

  • Korte gjorder brukes i dressur og kalles ofte dressurgjorder.
  • Lange gjorder brukes til sprang og feltritt ettersom salkappene er kortere på denne type saler. De kalles ofte spranggjord eller allroundgjord. 
  • Til longering eller bakkearbeid er en longeringsgjord et godt alternativ. De er utstyrt med ulike ring-kombinasjoner som gjør at du kan bruke dem på flere måter.

Velg mellom en gjorder som er fôret med saueskinn, dressurgjorder, sprangplater og longeringsgjorder fra store merker som Christ, Kentucky og Kavalkade. Enten du ser etter gjord laget av lær eller stoff, er rett eller anatomisk utformede, med eller uten strikk – hos Horze finner du det du leter etter.

Erfaring viser at hopper kan være mer følsomme rundt mageområdet, enn vallaker eller hingster, så du kan gjøre hoppen din fornøyd ved å bruke en godt polstret gjord til henne. Du kan også bruke bredere gjorder for bedre trykkfordeling. En gjord laget av det fleksible og myke materialet neopren er også et godt valg for sensitive hester. Disse gjordene har fordelen at de er enkle å rengjøre. Gjorder i lær er også noe de fleste hester tåler godt. De krever imidlertid litt mer vedlikehold for å ta vare på dem.

For mindre sensitive hester kan du bruke de billigere nylongjordene som er enkle å vedlikeholde. Ønsker du å ri hesten din i sprang eller feltritt vil en gjord med sprangplate være en god idé. Den beskytter undersiden av hestens kropp mot å bli skadet av broddene hvis hesten trekker bena kraftig mot kroppen når den hopper.

Når en hest har problemer med gjorden trenger den at du utviser forståelse for det den føler er et ubehag, og du trenger tid og tålmodighet. Det er bedre å forhindre at gjordspreng utvikler seg, enn å trene det bort senere. Problemet oppstår når hesten får ubehagelige opplevelser med stramming av gjorden. Dette skjer vanligvis om gjorden strammes for raskt og for stramt. Første bud er derfor å alltid stramme gjorden sakte, og i flere omganger.

I dag trenger du ikke lengre ta til takke med en gjord i tråd, med saueskinntrekk over. Nå om dagen finnes det utallige variasjoner av gjorder som er produsert for å gjøre påsalingen mer komfortabel ved hjelp av god polstring. Du har for eksempel lærgjorder med 10 mm. tykk skumpolstring, eller helt elastiske gjorder laget av flere lag med gummibånd. Gjorder med ulik utforming fordeler trykket over et større område. I tillegg er de ofte fôret med et skum-materiale eller saueskinn.