Salg - opp til 50% RABATT! Begrenset antall!
Handle nå
Horze Guide

Forskjellige typer klipp av hesten


Det er flere måter å klippe hesten på. Når du vurderer et alternativ bør du tenke på:

  • Om hesten din står i mye inne i stall
  • Om hesten din står ute om dagen
  • Hvor mye og til hva brukes hesten
  • Hvilken dekken du har eller er forberedt på å kjøpe
  • Hvor mye hesten din svetter
  • I hvilken grad hesten din kjenner kulde
  • Om hesten din har blitt klippet før – hvis det er første gang bør du starte med en del for å bygge opp hestens selvtillit

Helklipp

All pels fjernes, inkludert beina, hodet og ører. Denne klippen etterlater hesten uten beskyttelse og krever derfor nøye oppsyn og planlegging for å sikre at hesten ikke blir kald og får ande plager som influensa og feber. En slik helklipp bør bare vurderes for hardt konkurrerende hester som ikke skal gå igjennom en kald vinter.

Hunter-klipp

En populær klipp for middels til hardt arbeidende hester. Selv om mesteparten av pelsen er fjernet, gir klippen hesten beskyttelse mot salen og holder beina varme og beskyttet. På samme måte som med helklipp kreves det oppsyn og planlegging så hesten ikke blir kald og syk.

Dekkenklipp

Dekkenklipp er ideelt for middels til hardt arbeidende hester som kan stå ute om dagen når været tillater det. Man lar være å klippe områder som ikke er så utsatt for svette. Samtidig klipper man nok til å unngå overdreven svetting når hesten er i aktivitet.

Chaser-klipp

Svært lik en dekkenklipp, men holder også musklene på toppen av halsen varm. Chaser-klippen er ideell for hester i middels aktivitet som står ute om dagen når været tillater det.

Trace-klipp

En Trace-klipp er svært lik en chaser-klipp men bare halvparten av nakkehåret fjernes, og håret på hodet blir værende på eller bare delvis fjernet. Dette gir hesten mer varme og beskyttelse. Denne klippen er egnet for hester som er i moderat arbeid og står ute om dagen.

Irsk klipp

Den irske klippet er rask og enkel å utføre. Den er ideell for unge hester og hester i lett arbeid. Ved å fjerne håret fra området der hesten svetter mest (rundt halsen og armhulene) vil svetten reduseres, samtidig som hesten er varm der det trenges mest. Den irske klippet er egnet for hester som står ute om dagen.

Bib-klipp (Hals og bukklipp)

Er den mest vanlige form for klipp og fjerner bare en liten mengde av håret fra forsiden av halsen og brystet. Noen velger å fortsette klippen slik at den går delvis under buken også. (ved gjorden) Noe som er grunnen til at denne klippen ofte kalles hals og bukklipp. Denne klippen er ideell for hester i lett aktivitet og kan gis til hester som daglig står ute om vinteren. Forutsatt at de er tilstrekkelig robuste og har tilgang til en plass i ly for regn og snø.

Kjøp klippeprodukter nå