Dette må du ha når insektene kommer
Hackamores

Hackamores

Hackamore er et bittløst hodelag med hevstangeffekt. Denne effekten kommer av metalldelene på siden av hestens hode. Her finner du vårt utvalg av hacker.
15 artikler

Kjøp Hackamores på horze.no

Hos horze.no kan du handle online og motta produktet ditt etter bare noen få dagers leveringstid.

Bestil enkelt på nett og nyt disse fordelene:

🚚

Gratis frakt fra 990 kr

💳

Mange betalingsmetoder & kjøp på konto

📞

Gratis kundeservice & chat

Ri bittløst med en hackamore

En hackamore gir kontroll uten at du bruker det tradisjonelle bittet. Hacken gir press på hestens nese og underkjeve, slik at du kan kontrollere hesten uten et bitt, og uten å forstyrre hestens munn. En hackamore bør brukes med forsiktighet så den ikke skader hestens nesebein.

Du finner flere typer hackamore hos Horze, fra blant annet toppmerker som Kavalkade. Ta en nærmere titt på vårt utvalg nå.

Hacken er et bittløst hodelag som innvirker på hestens nesebein. Den består av en nesereim enten av lær eller av en metalldel beskyttet med lær, metallstenger på siden og hakestropp. Tøylene festes i metalldelene på siden av hestens hode. Ettersom hackamoren har en sterk effekt på hestens nese kan den forårsake skade dersom rytteren er hardhendt eller klumsete. Hacken skal ligge over hestens nesebein, og aldri direkte på nesebeinet, da dette er svært tynt og kan brekke om du er ordentlig uheldig. I tillegg vil en hack som er for lavt plassert forstyrre hestens luftinntak. Reimen som går under haken bør også plasseres så høyt som mulig på underkjeven.

For å sikre at det bittløse hodelaget ikke er for stramt bør du få plass til en finger mellom stroppene og hestens hode.

Toppkategorier