Spar opp til 20% på hele din bestilling! *
Bruk koden: SAVEMORE
Kopier
Kopiert til utklippstavlen
* Kampanjeinfo

Hestefôr & ernæring

Hestefôr gis for bedre prestasjoner og helse. Vi kan tilby til alle stallens hester en god sammensetning takket være våre mange sorter.

Dine filtre:
2 artikler

Fôr til hest er laget for å dekke hestens grunnleggende behov for næring.

Hester i det fri kan overleve på kun gress og andre planter, men tamme hester trenger tilgang på rikelig med høy eller annet lett fordøyelig fôr. Å sette opp en balansert fôrplan med kraftfôr, havre og andre kombinasjoner er en kunst. Horze har fôrtyper som gir en riktig og balansert næring til hesten din. For å få optimal effekt er fôrtypene tilpasset avlshester, konkurransehester og hobbyhester, slik at de får et fôr med blant annet riktig proteinnivå. Når du fôrer med konsentrert kraftfôr er det viktig at de er riktig balansert slik at hesten ikke står i fare for å få kolikk eller andre sykdommer. Hesten bør alltid få ubegrenset tilgang på friskt, rent vann og høy eller beite av god kvalitet.

Hestens næring er grunnleggende for hesteeieren.

Tilskudd kan brukes for å forbedre prestasjonene, eller sørge for at hesten får i seg det den trenger for en balansert kost. Ved å gi tilskudd kan du lindre stivhet eller smerte, og øke fleksibiliteten og bevegelsesfriheten. Tilskudd av essensielle oljer bedrer matt pels og øker blodsirkulasjonen. Mange hester kan fint leve på kun gress og/eller høy og mineraler, mens andre må ha kraftfôr og vitamintilskudd for å opprettholde en optimal helse. Mye av dette kan relateres til gener, men miljøfaktorer kan også påvirke. En hest som jobber hardt kan dra fordeler av vitaminer og elektrolytter for å erstatte mineraler som går tapt under trening. Horze tilbyr en rekke tilskuddsfôr til hest, men du bør alltid diskutere hestens behov med veterinæren din.