Ridevester og sikkerhetsvester Komperdell

Ridevester og sikkerhetsvester Komperdell

4 artikler
Komperdell Ballistic FlexFit Regular ryggbeskytter Komperdell Ballistic FlexFit Regular ryggbeskytter
RRP -21%

Komperdell Ballistic FlexFit Regular ryggbeskytter

2.290,00 kr
RRP: 2.890,00 kr
(2)
Komperdell sikkerhetsvest, frontglidelås, slim fit

Komperdell sikkerhetsvest, frontglidelås, slim fit

3.690,00 kr
(2)
Komperdell sikkerhetsvest, frontglidelås, normal passform

Komperdell sikkerhetsvest, frontglidelås, normal passform

3.690,00 kr
(2)
Komperdell Ballistic Flex Fit Regular ryggbeskytter Komperdell Ballistic Flex Fit Regular ryggbeskytter

Komperdell Ballistic Flex Fit Regular ryggbeskytter

2.490,00 kr
Leveringsklar

Kjøp Ridevester og sikkerhetsvester på horze.no

Hos horze.no kan du handle online og motta produktet ditt etter bare noen få dagers leveringstid.

Bestil enkelt på nett og nyt disse fordelene:

🚚

Gratis frakt fra 990 kr

💳

Mange betalingsmetoder & kjøp på konto

📞

Gratis kundeservice & chat

Sikkerhetsvester til ridning

For mange er sikkerhetsvesten allerede en del av en standard ridebekledning. En sikkerhetsvest er uunnværlig, spesielt om du rir feltritt, men den er også en ekstra sikkerhet om du rir sprang, er på tur, eller om du rir inn unghester. Uavhengig av rideerfaring, så er et fall noe som kan skje når du minst venter det.  Med en ridehjelm og en sikkerhetsvest vil du i større grad ivareta sikkerheten når du er ute og trener hest. 

Beskytter kroppen eller bare ryggen

På markedet i dag finnes det to ulike versjoner av sikkerhetsvester. En som beskytter både foran og bak, og en som beskytter ryggen. Begge typene er laget av syntetisk skum og er ellers veldig like. En ryggbeskytter beskytter rytterens følsomme ryggrad, mens en kroppsbeskytter dekker også brystområdet. Derfor vil en kroppsbeskytter kunne føles litt mer restriktiv enn en ryggbeskytter. Beskyttelsesfunksjonen til både rygg- og kroppsbeskyttere er delt inn i nivåer og begge overholder en sikkerhetsstandard. Jo tykkere materialet er, desto høyere beskyttelse. Imidlertid kan noen føle at tykk polstring er begrensende for bevegelser. Siden rygglengden ikke er justerbar, bør du passe på at sikkerhetsvesten sitter godt og ikke begrenser deg når du rir. Dette betyr at sikkerhetsvesten ikke skal hvile på salen bak.

For å sikre at sikkerhetsvesten er komfortabel, er mange modeller pustende eller laget av vannavstøtende materialer. Videre har de ulike justeringsmuligheter slik at du kan tilpasse sikkerhetsvesten til din kropp. I nettbutikken vår finner du mange forskjellige innovative og lette sikkerhetsvester i høy kvalitet som ikke bare tilbyr utmerkede sikkerhetsfunksjoner, men som også skiller seg ut på grunn av sin funksjonalitet og stil. I tillegg til vårt eget merke fører vi også produkter fra Zandona og Komperdell.

Din sikkerhetsvest må passe godt. Er den for stor vil den bli for løs til å utføre oppgaven sin, mens en sikkerhetsvest som er for stram vil være ukomfortabel og forhindre bevegelser.

Moderne sikkerhetsvester har ulike justeringsmuligheter både på skulderområdet og ved brystet, samt i siden. Noen har også justering bak på ryggen. Du kan bruke størrelseskartet for å finne en vest som passer din kroppsstørrelse, og deretter justere den slik at den passer deg bra. Sikkerhetsvesten skal sitte tett for å beskytte deg bra.

Hvis du ser etter sikkerhetsvest til hestesporten vil du raskt se at det er tre ulike nivåer: Level I, level II og level III. Disse nivåene gjenspeiler beskyttelsesfunksjonen som sikkerhetsvesten gir. Level I er det laveste nivået av beskyttelse, og disse vestene er lette og tynne. De gir kun grunnleggende beskyttelse.

Level II har litt mer fyll uten å bli for klumpete, men de gir ikke fullstendig beskyttelse de heller.

Sikkerhetsvester på Level III-nivå gir best beskyttelse, med mye polstring og innlegg for å beskytte både ryggen og brystet i tilfelle du skulle falle av en hest.

Ryggbeskytteren, som navnet antyder, beskytter kun rytterens rygg. Ryggbeskytteren har polstring og innlegg på ryggen, og beskytter dermed ryggraden helt ned til korsryggen. Den beskytter også ryggen mot skarpe gjenstander eller spark etter et fall.

Sikkerhetsvesten gir derimot full kroppsbeskyttelse, da den også er polstret på sidene og foran. Den gir derfor et høyere beskyttelsesnivå, uavhengig av hvordan du faller. Om du velger en ryggbeskytter eller en sikkerhetsvest vil avhenge av din personlige risikovurdering og dine behov.

Toppkategorier