Sikkerhetsvest

Sikkerhetsvest

En sikkerhetsvest kan hjelpe med å forhindre skader ved fall både under fartsfylte grener som feltritt, men også når du rir i hverdagen. Sikkerhetsvest er en nødvendighet i blant annet feltritt, men kan også være lur å bruke når du rir sprang eller når du ellers trenger litt ekstra beskyttelse.
11 artikler

Kjøp Sikkerhetsvest på horze.no

Hos horze.no kan du handle online og motta produktet ditt etter bare noen få dagers leveringstid.

Bestil enkelt på nett og nyt disse fordelene:

🚚

Gratis frakt fra 990 kr

💳

Mange betalingsmetoder & kjøp på konto

📞

Gratis kundeservice & chat

Din sikkerhetsvest må passe godt. Er den for stor vil den bli for løs til å utføre oppgaven sin, mens en sikkerhetsvest som er for stram vil være ukomfortabel og forhindre bevegelser.

Moderne sikkerhetsvester har ulike justeringsmuligheter både på skulderområdet og ved brystet, samt i siden. Noen har også justering bak på ryggen. Du kan bruke størrelseskartet for å finne en vest som passer din kroppsstørrelse, og deretter justere den slik at den passer deg bra. Sikkerhetsvesten skal sitte tett for å beskytte deg bra.

Hvis du ser etter sikkerhetsvest til hestesporten vil du raskt se at det er tre ulike nivåer: Level I, level II og level III. Disse nivåene gjenspeiler beskyttelsesfunksjonen som sikkerhetsvesten gir. Level I er det laveste nivået av beskyttelse, og disse vestene er lette og tynne. De gir kun grunnleggende beskyttelse.

Level II har litt mer fyll uten å bli for klumpete, men de gir ikke fullstendig beskyttelse de heller.

Sikkerhetsvester på Level III-nivå gir best beskyttelse, med mye polstring og innlegg for å beskytte både ryggen og brystet i tilfelle du skulle falle av en hest.

En ryggbeskytter skåner ryggen din i tilfelle fall. Den bør derfor ikke være for lang, da den vil slå borti baksvisselen på salen og irritere deg framfor å assistere deg. Selvsagt skal den heller ikke være for kort, da du vil beskytte hele ryggen i tilfelle et fall.

Den beste måten å velge riktig størrelse på ryggbeskyttelse er å bruke et størrelseskart og ta nøyaktige mål.