Anatomiske hodelag

Anatomiske hodelag

4 artikler
St. Moritz anatomisk hodelag St. Moritz anatomisk hodelag
RRP -23%

St. Moritz anatomisk hodelag

749,00 kr
RRP: 979,00 kr
Leveringsklar
Waldhausen Anatomical Icelandic Bridle Waldhausen Anatomical Icelandic Bridle

Waldhausen Anatomical Icelandic Bridle

799,00 kr
Kavalkade Levana hodelag

Kavalkade Levana hodelag

1.390,00 kr
Ice Water hodelag Ice Water hodelag

Ice Water hodelag

599,00 kr
Leveringsklar

Kjøp Anatomiske hodelag på horze.no

Hos horze.no kan du handle online og motta produktet ditt etter bare noen få dagers leveringstid.

Bestil enkelt på nett og nyt disse fordelene:

🚚

Gratis frakt fra 990 kr

💳

Mange betalingsmetoder & kjøp på konto

📞

Gratis kundeservice & chat

Anatomiske hodelag – bedre komfort for hesten

Anatomiske hodelag er ikke bare visuelt attraktive, men de kommer også med den høyeste standard når det kommer til passform, komfort og funksjonalitet. Sammenlignet med klassiske hodelag gir derfor et anatomisk formet hodelag flere fordeler for hesten, og også for rytteren. Fokuset i konstruksjonen av de anatomiske hodelagene er basert på den spesifikke formen på hestens hode. Plasseringen av alle sensitive nerver, bein og sener i hestens hode er tatt i betraktning ved utforming, plassering og polstring av nakkestykket, nesereimen, kinnstykkene og hakereimen, noe som har resultert i en ypperlig passform for de aller fleste hester.

Både til hester og ponnier

Er anatomiske hodelag verdt det? Dette spørsmålet kan best besvares ved å se nærmere på funksjonen og konstruksjonen til de anatomiske hodelagene, som kommer både med og uten den nedre nesereimen. Formålet med disse hodelagene er generelt å forhindre trykkpunkter på hestens følsomme hode, og dermed beskytte det. Hodelag som er anatomisk formet, slik som Rambo Micklem fra Horseware, ble designet spesielt med dette i tankene. Det anatomiske hodelaget er utformet for å beskytte de sensitive nervene i ansiktet, og de beina som ligger nær huden, slik som nesebeinet og kinnbenet. Selv om de ulike anatomiske hodelaget er forskjellige fra produsent til produsent, er de alle designet etter dette prinsippet. Et korrekt festet anatomisk hodelag er mer behagelig for hesten, uavhengig av hvilken produsent du kjøper fra.

Funksjon og struktur på de anatomiske hodelagene

Nesereimene på de anatomiske hodelagene er formet på en slik måte at færrest mulig sensitive trykkpunkter på hestens hode kommer i klem. Det skåner blodårene i ansiktet så mye som mulig, og tillater dermed optimal blodsirkulasjon i hestens hode. Nakkestykket er mykt polstret, og er bredere midt mellom ørene, mens det blir smalere inn mot ørene. Det anatomiske nakkestykket sørger for optimal trykkfordeling og optimal brukskomfort, ettersom det er svært skånsomt mot nakken. Den buede nesereimen er skånsom mot de sensitive hovednervene i ansiktet, og gir maksimal reduksjon av trykket mot hestens skjøre nesebein. Anatomiske hodelag uten nedre nesereim er veldig populære, men anatomiske hodelag med nedre nesereim er også formet slik at hesten kan puste fritt uten at neseborene blir forhindret. En annen fordel med et anatomisk hodelag er den stabile posisjonen det gir til bittet. Dette fører til mer komfort og gir muligheten for bruk av enda finere hjelpere. Brede, buede pannereimer tar også vekk trykket mot pannen og ørene. Siden de fleste anatomiske hodelag kommer med en rekke justeringsmuligheter, kan de tilpasses optimalt til mange ulike typer hester.

Anatomiske hodelag til islandshester og ponnier

Enten du ønsker det enkelt eller elegant, klassisk svart eller fargerikt, så finnes det en passende stil for enhver smak. Det finnes også anatomiske hodelag som er laget mer spesifikt mot islandshester, da disse hestene ofte har små hoder, men samtidig er relativt brede. Av denne grunn kan også et hvilket som helst anatomisk utformet hodelag være godt egnet til denne rasen, da de kommer med et bredt spekter av justeringsmuligheter. Det samme gjelder mange ponniraser, mindre hester og fullblodshester. Anatomiske hodelag har mange unike justeringsmuligheter, som passer et bredt utvalg av ponnityper og fullblodshester.

Smarte og stilige anatomisk hodelag

Den anatomiske hodelagsformen er funksjonell og gir best mulig komfort, men det er ikke alt. Toppmerker som Horseware og Kavalkade demonstrerer dette. Den anatomisk buede formen til Horseware Rambo Micklem gir et helhetlig og flott utseende. Det sporty utseendet kombinert med det fineste lær og et moteriktig, glitrende pannebånd gjør det anatomiske Micklem-hodelaget virkelig til et blikkfang. De anatomisk formede hodelagene fra Kavalkade er et annet høydepunkt som er verdt å trekke frem. De skinner med sine flotte kontrastsømmer og andre dekorative sømmer. I tillegg er mange av de anatomiske Kavalkade-hodelagene laget slik at kinnstykkene er koblet sammen med nesereimen, og avlaster dermed trykket på nervebanene til munnen. Anatomiske hodelag med saueskinn er også tilgjengelig for spesielt sensitive hester. Pelsen er plassert i nakken, på neseryggen og nær munnviken, altså der hvor det lett oppstår trykk- eller friksjonspunkter.

Anatomiske hodelag fra Schockemöhle Sports

Navnet Schockemöhle er et velkjent navn for de fleste ryttere. De anatomiske hodelagene fra Schockemöhle Sports er like kjente og av samme høye kvalitet som hestene fra Schockemöhle-stallen. De gir høy komfort for hesten, og er laget av det fineste, miljøvennlige læret. Det ergonomiske snittet på nesereimen og den myke polstringen forhindrer trykk og gnagsår. Disse hodelagene gir også et flott visuelt inntrykk - enten det er et anatomisk hodelag i brunt med et glitrende pannebånd (som Schockemöhle Sports Equitus Beta), et anatomisk hodelag med ekstra saueskinnspolstring, eller et anatomisk hodelag i blankt lær med hvit polstring på den anatomiske nesereimen. Anatomiske hodelag fra Schockemöhle er tilgjengelige i et bredt utvalg av design og stiler.

Du finner anatomiske hodelag fra toppmerker som Horseware, Kavalkade, Schockemöhle, PS of Sweden og mange flere hos Horze. Og ikke nok med det, du finner også et stort utvalg stilige pannereimer, nesereimer og tøyler som passer perfekt til ditt anatomiske hodelag.

Et Micklem-hodelag er et hodelag som er utviklet av William Micklem for Horseware. Hans mål var å ta bedre hensyn til hestens anatomi. Takket være den spesielle formen unngår dette hodelaget hestens sensitive områder på hodet. Dette er nakken, nesebeinet, over- og underkjeven, tungen og munnvikene samt nervene i ansiktet.

Micklem-hodelaget er tilgjengelig i to versjoner: «multihodelag» og «competition». Multihodelaget kan brukes med og uten bitt. Med hjelp av tilbehør kan multihodelaget også brukes som en kapsun. I tillegg kan en ekstra munn og tungebeskyttelse tilpasses. Dette er dog ikke mulig på «competition» - stevneversjonen, da det ikke er lov på stevne. Brukes det som et normalt hodelag er begge versjoner godkjent for alle stevner.

Mange hester finner Micklem-hodelaget mer komfortabelt enn tradisjonelle versjoner. De blir roligere og responderer bedre på rytterens hjelpere.