Mellomsesong SALG
Beinbeskyttelse til hest

Beinbeskyttelse til hest

For å forhindre skader og vedlikeholde hestens bein og høver over tid er det viktig med gode beinbeskyttere og passende hovbeskyttelse til hesten.
620 artikler

Kjøp Beinbeskyttelse til hest på horze.no

Hos horze.no kan du handle online og motta produktet ditt etter bare noen få dagers leveringstid.

Bestil enkelt på nett og nyt disse fordelene:

🚚

Gratis frakt fra 990 kr

💳

Mange betalingsmetoder & kjøp på konto

📞

Gratis kundeservice & chat

Beskyttelse av hestens bein og høver

Enten du driver med ridning på fritiden eller i konkurransesammenheng, er beskyttelse av hestens bein og høver avgjørende da de utsettes for stor belastning hver dag. Frambeina gjør at hesten din kan snu seg raskt, absorbere støt og bidrar også til god balanse. Bakbeina gir skyvekraft og demper støt forårsaket av bevegelse.

Hestens høver bærer hele vekten av hesten, samt rytteren på en svært liten kontaktflate. For å tåle denne tunge belastningen må både hestens bein og høver være best mulig ivaretatt, og beskyttet best mulig mot ytre påvirkning.

Den riktige beskyttelsen til din hest

I forhold til den generelle fysikken til en hest, er beina veldig sarte, og er derfor et sårbart punkt for hesten. Selv små og overfladiske skader på beina kan gi langvarige skader. God beinbeskyttelse er derfor alltid nyttig under trening, på beitet, i stallen, under transport eller på stevne. Det kan være en effektiv forebygging mot skader.

Belegg gir støtbeskyttelse til hestens bein

Belegg og beskyttere finnes i ulike design, og utvalget er nesten ubegrenset. Men hvorfor er det så mange forskjellige modeller? For det første finnes det forskjellige belegg som er tilpasset hver enkelt gren. Bruksområder og ytre påvirkninger som vær og underlag krever også ulike typer beinbeskyttere til hesten. Fra klassikere som senebelegg, bakbeinsbelegg og kopper, til terapeutiske belegg, transportbelegg og stallbandasjer - du finner alt du leter etter her.

Hasebelegg og knebeskyttere

Hasebelegg og knebeskyttere til hester er spesielle belegg som er anatomisk formet til hestens kne og hase, slik at de ligger bra. Det er også spesielle terapeutiske modeller av disse beskytterne, slik som produkter fra Back on Track.

Bandasjer for optimal beskyttelse av hestens bein

Bandasjer til hest brukes særlig i dressurridning. De beskytter hestens bein, for eksempel under laterale øvelser, og er som oftest brukt i kombinasjon med pustende bandasjeunderlag. Bandasjer til hest er laget av ulike materialer. I tillegg til bandasjer i ull, finner du også elastiske bandasjer, bandasjer i neopren, og selvsagt de klassiske fleecebandasjene.

Optimal beskyttelse av hoven med boots og kopper

For å beskytte hestens hov så effektivt som mulig, finnes det ulike typer hovbeskyttelse. Kopper brukes for å beskytte hoven og den følsomme kronranden til hesten. De skal forhindre at hesten skader seg, eller tråkker av seg en sko. Som regel brukes kopper først og fremst på hestens frambein, men for å forhindre skader kan de i noen tilfeller også brukes på bakbeina. Boots kan ligne på kopper ved første øyekast, men boots er en helt annen type hovbeskyttelse. De tilbyr et godt alternativ til tradisjonell skoing.

Uansett bruksområde for beinbeskyttelsen og hovbeskyttelsen er det viktig å sørge for at de alltid sitter godt, og at hestens naturlige bevegelse ikke begrenses.

Når du først har funnet riktig hov- og beinbeskyttelse til hesten din har du et stort utvalg når det kommer til farge og merke. I vårt brede sortiment finner du absolutt alt du trenger. Her finner du noe for enhver smak. Hva med for eksempel stilige belegg til ponnien din fra HV Polo, trendy Veredus senebelegg, klassiske svarte beinbelegg eller nye glitterbelegg fra Horze? Ingen problem! Bare besøk nettbutikken vår, og sjekk ut flere av våre toppmerker som Cavallo, Covalliero og Eskadron.

Toppkategorier