Glidetøyler

Glidetøyler

Glidetøyler er klassiske hjelpetøyler. Bruker du dem korrekt kan de være et viktig bidrag til den grunnleggende treningen av både hest og rytter.
18 artikler
Horze doble glidetømmer til longering
RRP -12%

Horze

doble glidetømmer til longering

529,00 kr
RRP: 599,00 kr
(10)
Horze innspenningstøyler i lær med gummiringer
RRP -20%

Horze

innspenningstøyler i lær med gummiringer

479,00 kr
RRP: 599,00 kr
(8)
Kincade glidetøyler i web

Kincade

glidetøyler i web

229,00 kr
JW elastisk treningstøyle

John Whitaker

JW elastisk treningstøyle

179,00 kr
Kincadeglidetøyler i lær

Kincade

glidetøyler i lær

339,00 kr
(1)
F.R.A. Wendy B kapsun, bitless bridle, lærtøyler med klips F.R.A. Wendy B kapsun, bitless bridle, lærtøyler med klips

F.R.A Freedom Riding Articles

F.R.A. Wendy B kapsun, bitless bridle, lærtøyler med klips

3.090,00 kr
Horze glidetøyler i web
RRP -25%

Horze

glidetøyler i web

299,00 kr
RRP: 399,00 kr
(2)
Horze Sparta glidetøyler i nylon/lær
opp til -50% (RRP)

Horze

Sparta glidetøyler i nylon/lær

Fra 449,50 kr
RRP: 899,00 kr
(4)
Karlslund hjelpetøyler

Karlslund

hjelpetøyler

579,00 kr
Kavalkade glidetøyler

Kavalkade

glidetøyler

479,00 kr
Kincade De Gouge-tøyle

Kincade

De Gouge-tøyle

169,00 kr
(1)
Kavalkade web glidetøyler

Kavalkade

web glidetøyler

279,00 kr
Horze Sparta glidetøyler i lær
opp til -50% (RRP)

Horze

Sparta glidetøyler i lær

Fra 374,50 kr
RRP: 749,00 kr
Leveringsklar
Horze gogue hjelpetøyler
RRP -9%

Horze

gogue hjelpetøyler

479,00 kr
RRP: 529,00 kr
(4)
Kavalkade innspenningstøyler, 16 mm, lær

Kavalkade

innspenningstøyler, 16 mm, lær

379,00 kr
Leveringsklar
Kavalkade Phillip tøyler

Kavalkade

Phillip tøyler

429,00 kr
F.R.A. Gabi bomullstøyler, flatvevde 25 mm med klips, 300 cm

F.R.A Freedom Riding Articles

F.R.A. Gabi bomullstøyler, flatvevde 25 mm med klips, 300 cm

269,00 kr
Jacson Gramant Leather Reins

Jacson

Gramant Leather Reins

629,00 kr
(1)

Kjøp Glidetøyler på horze.no

Hos horze.no kan du handle online og motta produktet ditt etter bare noen få dagers leveringstid.

Bestil enkelt på nett og nyt disse fordelene:

🚚

Gratis frakt fra 990 kr

💳

Mange betalingsmetoder & kjøp på konto

📞

Gratis kundeservice & chat

"

Glidetøyler og triangeltøyler

Navnet hjelpetøyler henviser allerede til funksjonen de har. Det finnes flere ulike typer tøyler innen denne kategorien. Du har blant annet innspenningstøyler som festes i gjorden, gjennom bittet og tilbake i salen. Disse vil direkte oversatt fra engelsk kalles triangeltøyler. Hvis denne er festet korrekt vil det gi hesten mulighet til en jevn tilbakemelding til rytteren. Disse tøylene gjør at hesten kan balansere seg selv bedre, selv med en nybegynner på ryggen, og rytteren har større mulighet for å konsentrere seg om sitsen og hjelperne. Glidetøyler er en annen type innspenning som ikke egner seg i hendene på en uerfaren rytter. De blir mest brukt for å korrigere, da de fører hesten inn i en gitt posisjon med hode og hals.

Triangeltøyler til ponnier og hester

Enten du ser etter triangeltøyler til varmblods ridehest, til shetlandsponnier eller fullblodser vil konstruksjonen av denne typen tøyler være identisk. Til varmblodshester vil en triangeltøyle være omtrent 2,5 meter lang. Alle tre endene (både den som festes mellom frambeina, og de to som festes i siden på salen) vil ha justerbare løkker. For kjappere håndtering kommer det triangeltøyler med klipskroker. Innspenningstøyler som dette festes mellom frambeina i enten salgjorden eller en longeringsgjorden, mens den delte enden går fra innsiden til utsiden gjennom bittringene og tilbake til gjorden. På denne måten lager tøylene et slags triangel, og derav navnet.

Triangeltøyler i cob og full skiller seg kun fra hverandre med tanke på lengden. Disse tøylene kommer i ulke materialer, men vår erfaring er at disse innspenningstøylene er mest populære i lær. Det er også populært med triangeltøyler i webmateriale, og disse er vanligvis litt billigere enn tøylene laget av ekte lær.

Korrekt tilpassing av triangeltøyler

Hvis du vil tilpasse triangeltøylene korrekt bør du være sikker på at de går omtrent i samme høyde som hestens nesebein. Den korrekte lengden på triangeltøylene kan vurderes ut ifra framsiden av hestens neserygg, som bør være lett foran vertikalen. Den direkte effekten til triangeltøyler forhindrer hestens laterale bøyning, samtidig som den oppfordrer en frem-og-ned-bevegelse. Korrekt bruk er en grunnleggende nødvendighet for å ri med triangeltøyler, ettersom dette er den eneste måten å forhindre hesten fra å gå på framparten. Det samme gjelder om du bruker triangeltøyler til longering.

Triangeltøyler, ja eller nei?

Målet med all hestetrening er å kommunisere med hesten uten hjelpetøyler, og å påvirke den på en mild og skånsom måte. En hjelpetøyle er derfor ikke ment til permanent bruk. En riktig brukt triangeltøyle gir imidlertid en trygg ramme til hesten å støtte seg til, samtidig som den får tilstrekkelig bevegelsesfrihet i nakke og hals. Brukt i erfarne hender kan det være et utmerket hjelpemiddel i grunnleggende trening.

Glidetøyler, en korreksjonstøyle

Glidetøyler er en hjelpetøyle, men i motsetning til triangeltøylene, innspenningstøylene og martingaler er dette en korreksjonstøyle. For noen er dette et uerstattelig hjelpemiddel, mens andre ønsker at glidetøyler skal forbys. Glidetøyler er omtrent 2,5 meter lange og legges over hestens manke som vanlige tøyler. De trekkes gjennom bittringene og festes i salgjorden med en løkke eller karabinkrok. De klassiske glidetøylene i lær er vanligvis svarte for å passe med de vanlige tøylene. Det finnes også billigere varianter.

Korrekt bruk av glidetøyler

Glidetøylene festes vanlig vis i salgjorden. Derifra går de mellom frambeina og opp til bittringene. Tøylene trekkes gjennom bittringene fra innsiden til utsiden og strekkes opp til rytterens hånd. Rytterens hånd er derfor ansvarlig for kraften som påføres hestens munn gjennom disse tøylene. Når glidetøylene blir brukt vil de trekke hestens nese inn mot brystet. Effekten av glidetøylene er da sammenlignbar med effekten til en talje. Kraften som påføres vil dobles i hestens munn, noe som kan føre til smerte og skade. Derfor skal glidetøyler aldri brukes av uerfarne hender, og en kombinasjon av glidetøyler med hevstangbitt, kandarbitt og pelhambitt skal absolutt ikke forekomme.

Å holde tøylene korrekt

For å unngå at man tvinger hesten inn i en form hvor den blir begrenset skal hovedvekten i tøylen alltid ligge på den vanlige tøylen. Ideelt sett skal du holde glidetøylene slik at de har en lett svikt. For at glidetøylene enkelt skal gli gjennom hendene kommer de normalt uten stoppere.

Bruken av glidetøyler

Glidetøyler har absolutt ingen ting å gjøre sammen med nybegynnere og unghester. Du bør også unngå bruk av glidetøyler i feltritt og når du rir på ujevnt underlag, da dette kan øke risikoen for skader. Glidetøyler i sprang er forbudt. Det er heller ikke anbefalt å bruke glidetøyler til longering, da de ikke kan festes til salgjorden eller longeringsgjorden på en trygg måte. De korrigerende tøylene skal derfor være i hendene til en erfaren og sensitiv rytter. Hesten bør også være trent til det nivået hvor selvbæring og samling er mulig. Glidetøylen kan hjelpe med å forhindre hesten oppover i kontrollerte former, men skal aldri brukes for å dra nesen nedover og innover.

Hos Horze finner du et bredt utvalg av triangeltøyler og glidetøyler, men også gouges til hest og andre hjelpetøyler og innspenningstøyler. Sjekk ut de store merkene som Karlslund og Kavalkade.

"
Toppkategorier