Mellomsesong SALG
Hodelag med kryssnesereim

Hodelag med kryssnesereim

Hodelag med kryssnesereim, eller meksikansk nesereim skiller seg ut fra et vanlig hodelag ved at nesereimen er i kryss, med en mykt del midt på nesen, gjerne fôret med saueskinn eller annen myk polstring.
12 artikler

Kjøp Hodelag med kryssnesereim på horze.no

Hos horze.no kan du handle online og motta produktet ditt etter bare noen få dagers leveringstid.

Bestil enkelt på nett og nyt disse fordelene:

🚚

Gratis frakt fra 990 kr

💳

Mange betalingsmetoder & kjøp på konto

📞

Gratis kundeservice & chat

En avslappet tilnærming til hestesporten

Hodelagene med kryssenesereim er i all hovedsak karakterisert av sin «knapp» på hestens nese, ofte fôret med saueskinn.Formen og posisjonen til kryssnesereimen er helt annerledes enn de vanlige hodelagene. 

På grunn av en annen utforming gir et hodelag med kryssnesereim hesten mye plass rundt neseborene, og gir derfor mer frihet til å puste. Dette hodelaget er derfor svært populært, særlig i feltritt. 

Selv om nesereimen har myk polstring på den lærdelen som holder kryssnesereimen sammen må du alltid følge med på hvordan spennende ligger i forhold til hestens hode, og posisjonen til nesereimen. Stroppen som ligger nærmest hestens kinn bør ikke være for stram, da hesten er særlig sensitiv her.

Hos Horze finner du et bredt utvalg av hodelag med kryssnesereim med ulik polstring.

Den mest slående egenskapen med denne typen hodelag er antagelig saueskinnspolstringen som er midt på hestens nese.

Et hodelag med kryssnesereim består av hele stropper som krysser over hestens nese, hvor krysningspunktet er fôret med saueskinn eller annet materiale. Nesereimen festes med spenner under haken. Ettersom denne typen nesereim har innvirkning på flere punkter på hestens hode, og samtidig har polstring på krysningspunktet blir denne nesereimen vurdert til å være en særlig mild og behagelig løsning.

Den korrekte posisjonen av hodelaget er svært viktig når du rir med kryssnesereim. Hvis hodelaget festes korrekt skal verken hestens pusteegenskaper eller munnens aktivitet påvirkes, men festes det for stramt kan det raskt påvirke hesten din.

Toppkategorier