Spar opp til 15% på hele din ordre
Kandarhodelag

Kandarhodelag

Et kandarhodelag kan ha en svært skarp effekt på hestens munn på grunn av vektstangeffekten det har, og passer dermed kun til erfarne ryttere. Det brukes for å forfine kommunikasjonen mellom rytter og hest på høyeste nivå.
7 artikler

Kjøp Kandarhodelag på horze.no

Hos horze.no kan du handle online og motta produktet ditt etter bare noen få dagers leveringstid.

Bestil enkelt på nett og nyt disse fordelene:

🚚

Gratis frakt fra 990 kr

💳

Mange betalingsmetoder & kjøp på konto

📞

Gratis kundeservice & chat

Kandarhodelaget i detaljer

Et kandarhodelag skiller seg ut fra vanlige hodelag som normalt brukes i hestesporten. Normalt har man et delt bitt, men et kandar har både et stangbitt med rett munnstykke, og på dette munnstykket er det festet sjenkler som gir en vektstang-effekt. I tillegg har du et hakekjede som er en viktig del av kandaren. Den festes under hestens hake og bidrar til bittets innvirkning. Samtidig har hesten et trinsebitt i munnen, så den går med to bitt samtidig. Som rytter må du ha en svært stødig hånd når du bruker et kandar, for å unngå å gjøre hesten din vondt.

Kandar på stevne

Hvis du allerede rir på et høyere nivå i dressur kan du allerede ha opplevd at kandar er en nødvendighet for å få starte. Du finner et stort utvalg av kandarhodelag hos Horze, inkludert de med pannebånd med Swarovski-krystaller.

Toppkategorier