Mellomsesong SALG
Ridehjelmer og sikkerhetsvester

Ridehjelmer og sikkerhetsvester

172 artikler

Kjøp Ridehjelmer og sikkerhetsvester på horze.no

Hos horze.no kan du handle online og motta produktet ditt etter bare noen få dagers leveringstid.

Bestil enkelt på nett og nyt disse fordelene:

🚚

Gratis frakt fra 990 kr

💳

Mange betalingsmetoder & kjøp på konto

📞

Gratis kundeservice & chat

Ridehjelmer og sikkerhetsvester: fordi sikkerheten kommer først!

Uansett hvor veloppdragen hesten din er, eller hvor lenge dere har kjent hverandre, innebærer ridning visse risikoer. Derfor bør du alltid beskytte deg med en ridehjelm. En sikkerhetsvest, også kalt ridevest, er særlig nyttig ved sprang eller feltritt. Sikkerhetsutstyr innen hestesporten har kommet langt og oppfyller i dag ikke bare sikkerhetsstandarder, men tar også hensyn til både komfort og stil.

Visste du? Ridehjelmer og sikkerhetsvester

I feltritt er sikkerhetsvesten en absolutt nødvendighet. I alle andre ridegrener er det kun ridehjelmen som er obligatorisk. Spesielt innen dressur tok det lang tid før den klassiske dressurhatten ble byttet ut. Også i westerngrener blir det stadig mer vanlig med ridehjelm, hvor en tryggere ridehjelm erstatter den tradisjonelle westernhatten. Apropos å bytte ut en ridehjelm: selv en ridehjelm i høy kvalitet må skiftes ut senest etter åtte år, med mindre den har vært med i et fall. Da trenger du selvfølgelig en ny hjelm tidligere, ettersom skallet til hjelmen kan bli skadet ved et fall og dermed ikke beskytte hodet ditt tilstrekkelig.

Kombinerer sikkerhet, komfort og stil

For at du skal like å bruke ridehjelmen, bør den først og fremst sitte godt på hodet ditt, og være komfortabel. Når det kommer til ridehjelmer er det komforten pluss moteaspektet som setter prisen, ettersom alle ridehjelmer oppfyller den nødvendige sikkerhetsstandarden. Lette hjelmer med særlig god ventilasjon gjør ridehjelmene behagelige å ha på seg, spesielt om sommeren. Noen modeller strekker seg enda lengre enn den påkrevde sikkerhetsstandarden, slik som for eksempel Uvex Exxential Mips og Uvex Elexxion Tocsen.

Andre praktiske og komfortable funksjoner i en ridehjelm kan være et vaskbart hjelmfôr, utforming med plass til hestehalen (slik at du kan trekke hestehalen gjennom hjelmen), eller et hjul hvor du kan justere størrelsen på hjelmen. En justerbar og mykt foret hakestropp setter prikken over i’en på en komfortabel ridehjelm. Når det gjelder utseendet, er det nesten ingen grenser i variasjonen av ridehjelmer som er tilgjengelig i dag: matt, skinnende, med glitter, i Alcantara-stil eller dekorert med krystaller, alle vil finne sin nye drømmehjelm her. I tillegg til vårt eget merke finner du også ridehjelmer fra Samshield, Uvex, GPA, Back on Track og Scharf i butikken vår.

Ekstra beskyttelse takket være sikkerhetsvester

Når man rir feltritt, sprang eller rir inn unghester, kreves det mye sikkerhet. I tillegg til ridehjelmen som beskytter hodet, sørger en sikkerhetsvest eller ridevest for at den sensitive ryggraden er beskyttet. Vær obs på at det finnes to ulike typer sikkerhetsvester: Den ene typen beskytter kun ryggraden, mens den andre typen omslutter også brystkassen og beskytter dermed også ribbeina og indre organer mot skade.

Ulik beskyttelse

Uavhengig om du har en sikkerhetsvest som beskytter bare ryggraden eller hele torsoen er begge laget av syntetisk skum, og er egentlig ganske like. En ryggbeskytter dekker imidlertid bare ryggraden, mens en helhetlig sikkerhetsvest dekker også brystområdet. Det gjør at den ene er mer beskyttende, men samtidig også kan oppleves som mer restriktiv for bevegelsene. I motsetning til ridehjelmer som må følge en sikkerhetsstandard og dermed har likt sikkerhetsnivå på alle er sikkerhetsvester kategorisert på ulike nivåer. Tommelfingerregelen er som følger: jo tykkere materiale, jo høyere beskyttelse.

Finn riktig sikkerhetsvest

Med en sikkerhetsvest eller ridevest er det viktigst å være oppmerksom på lengden på ryggen, da denne ikke er justerbar. Den nederste enden må ikke slå borti salen, og begrense bevegelsen din. Du kan justere sikkerhetsvesten slik at den passer deg. Ulike justeringsmuligheter gjør at du er optimalt beskyttet og har god bevegelsesfrihet. For ekstra komfort er mange sikkerhetsvester laget av pustende materialer. Du finner mange forskjellige innovative, lette og høykvalitets sikkerhetsvester fra blant annet Komperdell, Zandona og Kavalkade.

Toppkategorier