Mellomsesong SALG
Ridestøvler

Ridestøvler

Ridestøvler hjelper deg som rytter med å få støtte og stabilitet i salen. Støvlene finnes i lær, gummi eller syntetiske kombinasjoner, for å oppfylle enhver smak.
157 artikler

Kjøp Ridestøvler på horze.no

Hos horze.no kan du handle online og motta produktet ditt etter bare noen få dagers leveringstid.

Bestil enkelt på nett og nyt disse fordelene:

🚚

Gratis frakt fra 990 kr

💳

Mange betalingsmetoder & kjøp på konto

📞

Gratis kundeservice & chat

Ridestøvler i mange nydelige stiler

Et flott par med høye ridestøvler er det perfekte tilskuddet til alle rytteres garderobe. Bruk de tradisjonelle, klassiske ridestøvlene for stevne eller trening, og føl deg trygg og stabil i salen. Mange av Horze sine ridestøvler kommer med ferdigknyttede lisser og glidelås bak for en perfekt passform og det mest attraktive utseende. Hvis rene dressurstøvler er mer din stil har vi også elegante, høye ridestøvler med glidelås bak. Disse er normalt svarte, og foretrekkes av mange på dressurbanen. Ridestøvler kan være laget av mykt, elastisk lær, syntetisk lær og finnes også i gummi. Trenger du litt ekstra varme på vinteren kan vi anbefale at du tar en titt på våre vinterridestøvler. Velg det rette paret for ditt budsjett og din smak.

Tradisjonelt utseende med utmerket komfort

Ridestøvler bør passe godt, og den klassiske knehøye støvelen skal være høy nok til å rekke opp til baksiden av kneet. Når rytteren sitter i salen vil disse støvlene gi god komfort, godt grep rundt hesten og beskyttelse mot stigbøylereimene. Godt tilpassede ridestøvler gir deg en tradisjonell ridestil, samtidig som de er funksjonelle og stabile. Derfor tilbyr vi ridestøvler i mange ulike størrelser, både i foten og leggen. Finn det perfekte paret med ridestøvler i Horze sitt store utvalg som inneholder blant annet merker som Mountain Horse og Ariat. Vi har også ridestøvler til barn på lager.
 

Den riktige ridestøvelen for deg bør velges basert på hvilken type ridning du ønsker å drive med. Hvis du har stevneplaner kan ridestøvler i lær være et lurt valg. De er dyrere enn ridestøvler i gummi, og krever noe mer vedlikehold, men de gir mer støtte til benet og gir deg bedre kontroll over signalene dine. Dressurstøvler er anbefalt hvis du aktivt skal trene og konkurrere dressur. De har et lengre skaft enn sprangstøvler, og læret er stivere. Dette gjør at beinet ligger mer stabilt og mykt mot hestens kropp. Vær obs på at disse støvlene, særlig når de er nye, kan føles svært ukomfortable, og de egner seg kun til dressurridning.

Sprangstøvler, som du også kan bruke til feltritt, har et kortere skaft og er laget av mykere lær. Dette gjør dem mer komfortable, og du kan ri med kortere stigbøyler. De passer også godt til hobbyryttere som ønsker seg noe mer enn ridestøvler i gummi.

Støvler er tryggere til ridning, da den glatte overflaten bidrar til å forhindre at de fester seg i stigbøylene. Dette gjelder alle støvler, ikke bare ridestøvler. Derfor blir nybegynnere ofte anbefalt å bruke vanlige gummistøvler på sine første ridetimer. Ridestøvler kommer også alltid med en markant hæl, og dette er for å forhindre at foten sklir igjennom stigbøylene. I tillegg gir ridestøvler laget av lær ekstra støtte til benet, noe som fører til et roligere ben og bedre kontroll.

Et annet aspekt er framtoning: ridning er en tradisjonell sport, og når du deltar i konkurranser er ridestøvler viktig for det visuelle inntrykket, særlig i dressur. Hvis du ikke vil bruke så mye penger på ridestøvler kan de laget av et syntetisk materiale være et godt valg. Visuelt er det ofte vanskelig å skille dem fra lærstøvler, men vær obs på at de ikke gir like god støtte til beinet, da syntetisk materiale ofte er mykere enn lær.

Hvis støvelen er laget av gummi vil det være best å kjøpe en ny ridestøvel med bredere legg. Det vil ikke være verdt å få disse støvlene omsydd. For ridestøvler i lær kan en god skomaker hjelpe deg med å tilpasse glidelåsen eller få sydd i noen elastiske paneler. Dette krever dog at ridestøvelen ikke er for gammel. Panelene kan sys i enten bak eller foran, men de vil åpenbart være mindre synlige bak. Du kan også velge å sette inn en glidelås hvis den ikke allerede har dette. Du kan da velge mellom en kortere en, eller en lang som går ned over hele skaftet. Dette er ikke billig, men det kan være billigere enn å kjøpe nye lærstøvler.

I normale lærstøvler eller ridestøvler av gummi vil du oppleve at beina raskt fryser om vinteren. Dette ødelegger gleden med å ri, og kan også være helseskadelig over lengre tid. Egne vinterridestøvler, også kalt termostøvler gir deg en løsning på dette. De er laget av syntetisk materiale, eller lær, og har en varmende innside i ull, fleece eller saueskinn. Denne varme fôringen gjør støvelen naturlig tettere, slik at det kan være lurt å kjøpe denne typen støvler i en størrelse større enn du pleier. Da får du også god plass til luft, og kanskje et ekstra sokkepar.

De fleste vinterridestøvler har også en behandlet såle med anti-skli, slik at du kan bevege deg trygt på is og snø. I all hovedsak er disse støvlene også vanntette, eller i det minste vannavvisende. I tillegg til å være fine og ri i om vinteren, passer de også til stallarbeid eller om du skal ut å lufte hunden.

Omtrent alle vil svare ulikt på dette spørsmålet. Det som er viktig for å trives med ridestøvlene sine er at det er brukt materialer av god kvalitet, og at det er utført med godt håndverk. For nybegynnere og sporadiske ryttere vil ofte en ridestøvel av gummi være godt nok. De er billige og lettstelte. De passer også bra til stallarbeid. En westernrytter vil normalt sett velge western boots som kommer i et bredt utvalg av farger, design og materialer.

Ambisiøse hobbyryttere og stevneryttere vil foretrekke lærstøvler. Da disse ofte koster en del bør du ta deg tid når du skal velge din ridestøvel, og tenke nøye igjennom hva dine preferanser er. Du kan både ri sprang og langtur i dressurstøvler, men det vil hverken være fornuftig eller komfortabelt. På den andre siden vil du med sprangstigbøyler i en dressursal raskt feste kanten på ridestøvelen i salkappene. Det er heller ikke så behagelig.

På vinteren vil du raskt bli kald på beina i lærstøvler. Kanskje opplever du at vinterridestøvler blir for klumpete og gir deg for lite kontakt med hestens kropp. Da kan det være et alternativ å bytte til fôrede ridesko, og heller bruke dem sammen med chaps. Chaps er ikke så varme som fôrede vinterridestøvler, men de gir en bedre kontakt med hesten. Dette vil kunne fungere som et godt alternativ, da leggene sjeldent blir så kalde som beina når man rir.

Vinterridestøvler er tilgjengelig i et bredt utvalg av materialer. Hvis du velger en modell laget av syntetisk lær eller gummi vil du også uten problem kunne bruke disse skoene til stallarbeid. Uten chaps passer de også til leieturer med hesten, hunden eller om du bare ønsker å gå selv.

Toppkategorier