Mellomsesong SALG
Salpad

Salpad

Ulike salpader er laget for å oppfylle spesifikke funksjoner, i forskjell til vanlige sjabraker. De kan gi støtabsorbering, kompensere for saler som ikke passer, de kan heve salen, eller forbedre friksjonen i tilfeller hvor salen har en tendens til å skli.
105 artikler

Kjøp Salpad på horze.no

Hos horze.no kan du handle online og motta produktet ditt etter bare noen få dagers leveringstid.

Bestil enkelt på nett og nyt disse fordelene:

🚚

Gratis frakt fra 990 kr

💳

Mange betalingsmetoder & kjøp på konto

📞

Gratis kundeservice & chat

Salpader i ulike materialer

Den mest vanlige typen av salpader er sannsynligvis saueskinnspaden. Den gir en støtabsorberende effekt som beskytter ryggen.

En gel-pad til hest brukes for å kompensere for ujevnhet i salen, eller for å bidra til bedre passform til en sal som ikke ligger optimalt, slik at det blir mer komfortabelt for hesten. For eksempel kan dette løses ved å velge en salpad som hever den bakre delen av salen.

Anti-skli-pader laget av neopren eller som har et gummibelegg holder salen på plass. Dette kan være nødvendig for hester med lav manke.

Generelt har salpader en ting til felles: de fordeler trykket fra salen mer jevnt over hestens rygg, noe som fører til mindre trykk på hesten. Vi lagerfører salpader fra ledende merker som Le Mieux, Christ og Kentucky Horsewear.

Salpaden ligger mellom hestens rygg og salen. Det er utviklet for å beskytte hestens rygg ved å fordele trykket fra salen og rytteren jevnt. Underlaget kan være laget av tykt ullstoff, saueskinn, gel eller skum. Samtidig skal det ikke være for mye materiale mellom salen og hestens rygg, for å sikre at passformen på salen ikke påvirkes negativt. Western-ryttere bruker vanligvis western-underlag laget av et tykt ullmateriale. Disse underlagene er veldig store og passer derfor godt til western-saler.

Generelt bør salpaden ligge over et større område på hestens for å kunne fordele trykket så bredt som mulig. Materialet skal ikke være for tykt, men støtdempende og mykt. I tillegg skal underlaget være mykt nok til å passe godt til hestens rygg.

Salpader kommer i flere ulike utforminger. De kan være laget av saueskinn, ha gelpolstring eller utskiftbare paneler, fylles med luft eller gi en forhøyning foran eller bak.

Til syvende og sist bruker man de alle for å rette opp mindre feil i passformen til salen din og redusere trykket på hestens rygg, gjennom å komfortabelt fordele trykket.

Dette hjelper deg med å tilpasse salen til det bedre, for eksempel hvis hesten din er i vekst, eller trenes opp igjen etter en pause.

Det finnes mange ulike salpader. Velg et basert på den funksjonen du vil at den skal oppnå. Ønsker du for eksempel ekstra støtdempende egenskaper eller å fordele trykket fra sal og rytter bedre på hesteryggen, er gelpader utmerket. Gelen i denne type underlag fordeler seg under salen og kompenserer godt for mindre passformproblemer.

Saueskinn har utmerket pusteevne, da naturmaterialet absorberer fuktighet godt og gir god ventilasjon. Samtidig har en saueskinnspad også en støtdempende effekt.

Du kan også velge et underlag som forhøyer salen. Dette er salpader som har innlegg foran eller bak for å heve salen litt og holde den mer vannrett. Det er best å tenke på hva du vil at salpaden din skal oppnå før du kjøper det, også velger du ut ifra hva som virker mest riktig. Spør gjerne fagfolk om hjelp dersom du er usikker.

Toppkategorier