Saltsteiner til hester

Saltsteiner til hester

7 artikler
Himalayastein, 3 kg
RRP -20%

Himalayastein, 3 kg

79,00 kr
RRP: 99,00 kr
3 kg (26,33 kr / kg)
(15)
Likit Bizzy Horse slikkestein

Likit Bizzy Horse slikkestein

199,00 kr
1 kg (199,00 kr / kg)
(2)
Likit Bizzy Ball

Likit Bizzy Ball

599,00 kr
Likit Boredom Breaker

Likit Boredom Breaker

699,00 kr
Likit holder

Likit holder

299,00 kr
(2)
Delizia MiniSalick slikkestein, 700 gram

Delizia MiniSalick slikkestein, 700 gram

199,00 kr
0.7 kg (284,29 kr / kg)
Leveringsklar
Delizia Sandwich snacks til hest, 195 gram

Delizia Sandwich snacks til hest, 195 gram

89,00 kr
0.195 kg (456,41 kr / kg)
Leveringsklar

Kjøp Saltsteiner til hester på horze.no

Hos horze.no kan du handle online og motta produktet ditt etter bare noen få dagers leveringstid.

Bestil enkelt på nett og nyt disse fordelene:

🚚

Gratis frakt fra 990 kr

💳

Mange betalingsmetoder & kjøp på konto

📞

Gratis kundeservice & chat

Hvorfor skal hesten ha saltstein?

Akkurat som mennesker trenger hester mineraler og næringsstoffer for en sunn metabolisme. På varme dager eller etter anstrengende treningsøkter er det spesielt viktig at hestens salt- og elektrolyttbalanse opprettholdes på et optimalt nivå. Gressing kan også føre til natriummangel. En saltstein er en enkel måte å sikre at hesten din har tilgang til salt. Hesten kan bestemme hvor mye salt den trenger etter eget behov. Hesten trenger saltstein for å få i seg næringsstoffer som ikke dekkes tilstrekkelig selv av mineralfôr. Mangel på salt i kosten kan påvirke hestens fordøyelse og helse.

Hvilken saltstein er best for hesten din?

Det finnes mange forskjellige typer saltsteiner og slikkesteiner. Den klassiske er nok den pressede slikkesteinen laget av havsalt. Den kan enten være rund eller firkantet og har ofte et hull i midten. Den er perfekt å ha i boksen, og passer i de fleste saltsteinholdere. Siden denne saltsteinen er ganske myk, har noen hester en tendens til å gnage på den og dermed få i seg større mengder salt. Noen hesteeiere foretrekker derfor å bruke en hardere versjon: den naturlige saltsteinen av himalayasalt, som navnet tilsier er laget av himalayasalt. Den er litt hardere, og hestene kan slikke i fornuftige mengder. De asymmetriske saltblokkene kan (dersom de ikke passer inn i saltsteinholderen) henges opp ved hjelp av et tau. På den måten får hesten noe å gjøre samtidig.

Apropos noe å gjøre: Likit slikkesteiner og tilhørende tilbehør, som Bizzy Ball eller Boredom Breaker, kombinerer slikkestein med ekstra moro for hesten. På denne måten kan du tilby hesten underholdning i boksen. Som belønning eller distraksjon i ukjente eller kjedelige situasjoner (f.eks. hos hovslageren eller ved veterinærbesøk) kan du bruke slikkebokser, for eksempel fra Horslyx. Disse slikkeboksene er vanligvis værbestandige og kan også brukes ute. Noen slikkesteiner inneholder også ekstra mineraler (mineralske slikkesteiner) eller urter som har en positiv effekt på din firbeinte venns stoffskifte eller luftveier. Naturlige smaker sikrer bedre aksept av mineralslikkesteinene, slik at selv kresne hester kan få dekket næringsbehovet. Med vårt utvalg av mineralslikkesteiner finner du garantert den rette til din hest!