Rabatten vil trekkes fra reell utsalgspris (RRP).
Sprangstøvler

Sprangstøvler

Sprangstøvler er laget av et mykt og fleksibelt materiale, noe som gir rytteren mer bevegelsesfrihet enn med andre ridestøvler. Derfor er de blitt veldig populære hos blant annet sprang- og feltrittsryttere.
30 artikler

Kjøp Sprangstøvler på horze.no

Hos horze.no kan du handle online og motta produktet ditt etter bare noen få dagers leveringstid.

Bestil enkelt på nett og nyt disse fordelene:

🚚

Gratis frakt fra 990 kr

💳

Mange betalingsmetoder & kjøp på konto

📞

Gratis kundeservice & chat

Sprangstøvler til damer og herrer

Ridestøvler kommer i mange ulike variasjoner. Sprangstøvler har et skaft som gir beskyttelse og stabilitet for ankelen og nederste del av beinet. Disse ridestøvlene har en markant hæl, noe som er spesielt viktig i sprang. Det forhindrer at foten sklir gjennom stigbøylen og setter seg fast. Sprangstøvlene er vanligvis laget av slitesterkt okseskinn, eller kalveskinn i særlig høy kvalitet.

Til barn kan vanlige gummistøvler fint fungere som ridestøvler en periode, da de er enkle å bruke og lette og vedlikeholde. Sprangstøvler til damer og herrer har normalt en praktisk glidelås og en trykknapp. Dette lukkesystemet gjør det enkelt å ta av og på skoen. Sprangstøvler med lisser er litt mer forsseggjort, men veldig stilige. Lissene gjør at de myke ridestøvlene individuelt kan tilpasses anklene.

Forskjellen mellom dressur- og sprangstøvler

En ridestøvel er vel en ridestøvel? Det er ikke helt sant. Spesielle krav settes til de ulike støvlene, og en sprangstøvel blir naturlig nok mest brukt av sprangryttere. Materialet i en slik støvel er mye mykere, og gjør de dermed mer fleksible enn andre ridestøvler. Dette vil si at en god sprangstøvel gir mer bevegelsesfrihet når du rir, og særlig når man beveger seg over hinderet. Normalt vil skaftet på en sprangstøvel ikke være like høyt som på en dressurstøvel. Grunnen til dette er ganske enkel: Når du hopper er stigbøylen kortere og du har en større vinkel på kneet. Et langt skaft kan da bli ukomfortabelt.

Sprangstøvler med mye glitter

Dagene med enkle støvler er forbi. Utseendet på ridestøvlene er nå en viktig del av hele antrekket. Derfor er det omtrent ingen begrensning når det kommer til fargevalg og dekorasjon. Til fritidsbruk er alt mulig. Men også på sprangkonkurranser er det nå mulig med mange ulike variasjoner. Hva med sporty sprangstøvler fra Ariat med teksturmønster på tærne? Brune sprangstøvler fra Cavallo med blank overflate øverst på skaftet og Swarovski-krystaller? Eller trendy sprangstøvler med snøring i mørkeblått eller konjakk?

Bare se deg rundt og la det store utvalget hos Horze inspirere deg. Her finner du alle dine favoritt-sprangstøvler fra Ariat, Cavallo, Dublin, Saxon og flere. Og hvis du ikke ønsker å bruke ridestøvler kan du også kombinere jodphursko og leggchaps hvis du skal ut på sprangbanen. Begge deler finner du selvfølgelig hos Horze, og til gode priser.
 

Toppkategorier