Taugrimer

Taugrimer

Taugrimen gir en finere og mer effektiv innvirkning enn en normal grime, takket være posisjonen på knutene mot hestens hode. Derfor blir de ofte brukt til bakkearbeid.
8 artikler
Waldhausen taugrime
Nytt

Waldhausen

taugrime

89,00 kr
(5)
Horze taugrime med leietau
RRP -11%

Horze

taugrime med leietau

249,00 kr
RRP: 279,00 kr
(2)
F.R.A. Capal trenings taugrime 6 mm (system 3) i nubuck F.R.A. Capal trenings taugrime 6 mm (system 3) i nubuck

F.R.A Freedom Riding Articles

F.R.A. Capal trenings taugrime 6 mm (system 3) i nubuck

259,00 kr
Leveringsklar
F.R.A. Sven bomulls taugrime, 10 mm

F.R.A Freedom Riding Articles

F.R.A. Sven bomulls taugrime, 10 mm

159,00 kr
(2)
Kincade grime i lær og tau

Kincade

grime i lær og tau

459,00 kr
(2)
F.R.A. Jabar trenings taugrime, 8 mm (system 3) med flettet nesereim F.R.A. Jabar trenings taugrime, 8 mm (system 3) med flettet nesereim

F.R.A Freedom Riding Articles

F.R.A. Jabar trenings taugrime, 8 mm (system 3) med flettet nesereim

249,00 kr
F.R.A. Shiraz taugrime med 3 meter leietau F.R.A. Shiraz taugrime med 3 meter leietau

F.R.A Freedom Riding Articles

F.R.A. Shiraz taugrime med 3 meter leietau

259,00 kr
(2)
Kavalkade Cavo taugrime, sett

Kavalkade

Cavo taugrime, sett

619,00 kr
(2)

Kjøp Taugrimer på horze.no

Hos horze.no kan du handle online og motta produktet ditt etter bare noen få dagers leveringstid.

Bestil enkelt på nett og nyt disse fordelene:

🚚

Gratis frakt fra 990 kr

💳

Mange betalingsmetoder & kjøp på konto

📞

Gratis kundeservice & chat

Meningen med en taugrime

Taugrimer er i hovedsak laget av et ganske tynt tau som knytes sammen som en grime. Den justeres svært enkelt med knutene. Materialet som brukes er som oftest nylon eller polypropylen, da disse materialene er svært robuste. Noen ganger er nesereimen polstret for å gjøre den bredere, eller for å gjøre den noe mykere. Leietauet eller longeringslinen festes i løkken under haken.

Noen taugrimer kan brukes til ridning. De har ringer som du kan feste tøylene i (i dette tilfellet brukes i hovedsak bomullstøyler). Vær obs på at en taugrime kan bli svært skarp på neseryggen, og plasseres i hovedsak på sensitive områder av hestens hode, slik at lette hjelpere og god kommunikasjon er nødvendig.

Bakkearbeid og longering med taugrime

Taugrimen kan brukes som en treningsgrime, for eksempel til longering og bakkearbeid. Det er viktig at taugrimen er godt tilpasset og passer bra. Før du kjøper den riktige taugrimen er det verdt å tenke over hva du vil bruke den til, slik at du kan kjøpe den riktige. Kombinasjonen av knutene og tauet gir en mye mer presis effekt på hesten enn en normal grime. Derfor er det svært viktig at taugrimen er riktig knytt, og at du gir fine hjelpere. I tillegg til vårt eget merke vil du finne taugrimer fra flere andre merker i vårt utvalg.

Meningen med en taugrime er å gi mer innflytelse enn en vanlig grime. Dette oppnås med de spesielle posisjonene til knutene på hestens hode. Knutene har en lett effekt på sensitive områder, slik at du kan ha en veldig fin og behagelig kommunikasjon med hesten din.

Taugrimen, som har sin opprinnelse fra horsemanship-treningen, brukes hovedsakelig til bakkearbeid. Du bruker den når du vil ha en fin, men direkte kommunikasjon med hesten din, gi impulser og vil at hesten din skal reagere.

En ting er viktig med en taugrime: knutene må være i riktige posisjoner. For å oppnå den fine kommunikasjonen som er mulig her, må du kunne gi hesten din de riktige hjelperne.

Knutene og det fine tauet til en taugrime er ment for å innvirke på ulike områder. Nesereimen på taugrimen bør ligge omtrent to fingerbredder under kinnbeinet, slik at knutene sitter under det sensitive kinnbeinet.

Kinnstroppen bør alltid plasseres lengre bak enn et kinnstykke. En vanlig feil er å plassere det på samme sted som kinnstykket. Sist, men ikke minst så er det viktig at enden på knuten du knyter for å feste taugrimen peker bakover og vekk fra hestens øye for å unngå skader. Med litt øvelse vil du raskt knyte taugrimen riktig på, og du kan starte med treningen.

Toppkategorier