Mellomsesong SALG
Tøyler

Tøyler

Tøyler i alle varianter! Her finner du tøyler som er glatte eller med stoppere, laget av web, gummi eller lær, til dressur eller sprang, hjelpetøyler, tøyler med håndtak og mer. Finn de riktige tøylene til deg og din hest her.
96 artikler

Kjøp Tøyler på horze.no

Hos horze.no kan du handle online og motta produktet ditt etter bare noen få dagers leveringstid.

Bestil enkelt på nett og nyt disse fordelene:

🚚

Gratis frakt fra 990 kr

💳

Mange betalingsmetoder & kjøp på konto

📞

Gratis kundeservice & chat

Tøyler til alle behov

Tøyler er den direkte kontakten mellom hånden din og hestens munn, og avhengig av hesten, rytteren og ridestilen er det mange ulike variasjoner med ulike fordeler som vil møte dine behov:

  • De mest vanlige tøylene er antagelig webtøyler. De mest vanlige her er webtøyler med stoppere som er laget av robust web-materiale, plassert med et visst mellomrom. Disse hjelper deg med å holde en jevn tøylelengde, samtidig som de gir deg ekstra grep slik at hesten ikke drar tøylene ut av hånden på deg. Noen tøyler er ekstra tilpasset nybegynnere med fargemarkeringer mellom stopperne.
  • Gummitøyler gir deg et godt grep, også når det regner. Dette gjør dem svært populære blant feltrittryttere og sprangryttere. Som med de mest vanlige tøylene kommer også disse både med og uten stoppere.
  • Lærtøyler ser svært elegant ut i kombinasjon med lærhodelaget ditt. De kan også ha stoppere for å forhindre at de sklir ut av hendene. Lærtøyler kan også være svært tynne og smale.
  • Flettede tøyler er ikke bare stilige, men de gir også et godt grep.
  • Kandartøyler, er som navnet tilsier, tøyler du bruker når du rir på kandar. De består av to tøyler, ett som festes i stangtøylen og ett som festes i bridongen. Den klassiske stangtøylen er 1-1,5 cm smalere enn bridong-tøylen, noe som gjør det lettere for rytteren å holde to tøyler i hånden.

Enden på tøylen som festes i bittet kan enten gjøres med en spenne, en ring (Warendorf-tøyler) eller en klipskrok. Sistnevte er særlig enkel å skifte dersom du ofte bytter bitt, eller ønsker å bruke tøylene på et annet hodelag.

Tøylen fra bittet går inn fra utsiden mellom lillefingeren og ringefingeren din, og følger håndflaten din, som skal være knyttet som en knyttneve. Tøylen kommer så ut mellom tommel og pekefinger. Plasser tommelen løs og lett på knyttneven. Legg enden av tøylene over hestens hals på høyre side slik at de henger ned mellom tøylene og hestens hals. Hold hendene på høykant, med tommelen på toppen. Hendene skal holdes omtrent med en knyttneve fra hverandre. Underarmene dine skal danne en rett linje med håndleddene, og albuen skal være lett bøyd. For å kommunisere med hesten din via tøylene trenger du bare å bevege fingrene og/eller vippe håndleddet litt oppover. Ta deretter hendene tilbake til sin opprinnelige posisjon.

Du kan utføre en halvparade med alle typer tøyler. Hensikten med en halvparade er å tiltrekke seg hestens oppmerksomhet, få den til å skifte gangart, bremse den og/eller få den til å bruke bakbena lenger inn under kroppen. For å gjøre dette må du først sitte veldig rett i salen. Du bør forestille deg at du når himmelen med hodet og ned til bakken med føttene. Ved å strekke kroppen på denne måten gir du hesten en fornuftig vektstøtte på begge sider. Klem deretter bena skånsomt rundt hestens mage. Disse to hjelpemidlene får hesten din til å bruke bena bedre inn under kroppen sin. Dette gir hesten impuls til å bevege seg videre. Samtidig som du gjøre dette kommer tøylene og gjør en liten forholdning, slik at du klargjør hesten din både mentalt og fysisk for neste oppgave.

Toppkategorier