Mellomsesong SALG
Webtøyler

Webtøyler

Webtøyler muliggjør en fin kontakt mellom rytter og hest. De er laget av myk web, gjerne med læfeste ned mot bittet, martingalstoppere, og ender i lær med en spenne for å feste dem sammen.
21 artikler

Kjøp Webtøyler på horze.no

Hos horze.no kan du handle online og motta produktet ditt etter bare noen få dagers leveringstid.

Bestil enkelt på nett og nyt disse fordelene:

🚚

Gratis frakt fra 990 kr

💳

Mange betalingsmetoder & kjøp på konto

📞

Gratis kundeservice & chat

Webtøyler - et godt valg i hverdagen

De ulike typene av tøyler skiller seg fra hverandre på flere ulike måter. For ridning i hverdagen er det allikevel mest vanlig å bruke webtøyler, og de vil alltid være et godt valg. De er laget av en kombinasjon av slitesterk web og lær. For å passe med fargen på hodelaget får du både brune webtøyler og klassiske, svarte webtøyler.

Hva er webtøyler?

De klassiske webtøylene har aldri gått av moten, og er blant våre absolutte toppselgere. I tradisjonell ridning brukes vanligvis lukkede tøyler laget av web, med en bredde på 2 til 2,5 cm, men du får også tak i ekstra smale webtøyler. Den fremste delen av tøylen er laget av lær og har en martingalstopper. Denne kan både være laget av lær og gummi. Lærdelen av tøylen passer helt jevnt inn i webmaterialet. For optimalt grep finnes det webtøyler med smale stoppere. Stopperne er plassert med et visst mellomrom, og bidrar til å optimalisere tøylelengden slik at det er lettere for deg å holde begge tøylene like lange. Tøyler med stoppere gjør det også lettere å ha en jevn kontakt på tøylene. Likevel foretrekker noen ryttere webtøyler uten stoppere. Det er også forskjellige måter å feste tøylene til bittet på. Den enkleste og raskeste måten å feste webtøyler på er med klipskroker, men ofte blir de fortsatt festet til bittet med en enkel lærspenne.

Gummitøyler eller webtøyler?

Webtøyler har blitt standarden både til hobbyridning og konkurranse. Dette skyldes blant annet at de er spesielt holdbare og slitesterke. De klassiske tøylene laget av webmateriale får også poeng når det kommer til vedlikehold. De er veldig enkle å ta vare på. I utgangspunktet gir webtøyler et godt grep og er veldig sklisikre. Likevel kan de forårsake blemmer på hendene. Gummitøyler kan da være et alternativ. De kommer i to varianter. På den ene siden har vi tøyler som er laget helt av gummi. På den andre siden har vi tøyler som er dekt av gummi. Disse to versjonene er sklisikre og veldig behagelige å holde. De passer spesielt til uerfarne ryttere ettersom materialet er mer fleksibelt. Ukontrollerte impulser fra rytterens hånd overføres ikke direkte til hestens munn. Men uansett hvilken tøyle man bruker bør nybegynnerne jobbe med å ha en behagelig hånd.

Tøyler finnes i mange forskjellige varianter og er laget av mange forskjellige materialer. Men uansett hvilken versjon du velger, om det er de klassiske webtøylene, lærtøylergummitøyler eller Biothanetøyler, så finner du alt hos Horze.

Toppkategorier