Fire tips til ridning i sommervarmen
Horze Guide

Fire tips til ridning i sommervarmen


Når sommeren gir oss behagelige og til dels høye temperaturer, er det lite fristende for mange å sale opp hesten sin og ri. Men det trenger ikke være sånn, det finnes en rekke metoder for å unngå at man føler seg svett og klam mens man sitter i salen. Her får du noen tips!

 1. Bruk leggchaps istedenfor ridestøvler

  Ridestøvler er flotte, stilfulle og etter at man har ridd dem inn også veldig komfortable. Men de er varme. Derfor bør man vurdere å bytte ut ridestøvlene med leggchaps når man rir hjemme på banen eller på tur. Leggchaps er lettere, og du kan ta dem på rett før du skal ri og av igjen så fort du går av hesten. Ved å kun bruke dem når du rir, blir du ikke unødvendig varm før og etter rideøkten

 2. Velg ridebukse som puster

  Enten du bruker ridestøvler eller leggchaps, har ridebuksen stor betydning for hvor behagelig du vil føle deg når du rir om sommeren. Se etter ridebukser som er laget av lett og pustende materiale. Disse vil gi rom for bedre luftsirkulasjon, noe som kan hjelpe deg å holde temperaturen nede. Ridebukser laget av pustende bomull er et perfekt valg for ridning om sommeren.

 3. Velg hansker laget for bruk om sommeren

  Ridehansker av lær er fine å bruke om høsten og vinteren, men om sommeren vil hendene dine mest sannsynlig bli klamme og svette. Se derfor etter hansker som er laget for bruk om sommeren. De bør være av pustende og lett materiale, og de bør gi maksimal luftsirkulasjon for å hindre deg fra å svette i hendene.

 4. Bruk en lett t-skjorte eller jakke

  Når du ser etter t-skjorter og jakker du har tenkt til å bruke om sommeren, vil lette og pustende materialer være det beste. De bør ikke sitte for stramt, da litt plass mellom deg og plagget vil gi rom for naturlig ventilasjon mens du rir. Polyesterklær er fine på den måten at de ikke holder på svettelukt, de puster og er komfortable selv etter flere timer i stallen.

Når det gjelder stevnejakke, se etter en som er lett og puster. I mange grener bruker man mørke stevnejakker, men om det er mulig bør du velge en lysere farge som ikke tiltrekker seg like mye varme fra solen. Du bør også bruke en skjorte under stevnejakken som er så lett og pustende som mulig.