Flash Sale! Spar 8% på hele din bestilling *
Bruk koden: FLASHSALE
Kopier
Kopiert til utklippstavlen
* Kampanjeinfo
Horze Guide

3-Steps-guide til hvordan velge ridestøvler


Et godt par ridestøvler kan få antrekket til å se polert og stilig ut. I noen konkurranser er høye ridestøvler en nødvendighet. Her er noen tips til hva du burde vurdere når du kjøper et nytt par med ridestøvler.

 1. Bestem Hvilken Stil Du Trenger

  Før du begynner å lete etter ridestøvler, burde du bestemme deg for hvilken stil du trenger. Ridestøvler er tilgjengelig I to hovedtyper: Feltstøvler og klassiske støvler. Feltstøvler inkluderer lisser i skoens front, og er typisk brukt i engelske disipliner som terrengridning, sprangridning og på utstillinger. Klassiske støvler på den andre siden har ikke lisser, og er mest brukt blant dressurryttere.

 2. Bestem Hvilke Funksjoner Du Ønsker

  Høye ridestøvler er tilgjengelig med et vidt spekter av funksjoner. Noen har en spesiell komfortteknologi I sålen, for å gjøre lange dager på beina lettere. Mange støvler tilbyr også glidelås bak på leggen, slik at du slipper å bruke skoskje, og det blir lettere å ta støvelen av og på.

  Du finner også en stor variasjon i utseendet hos de forskjellige merkene og stilene. Tradisjonelle støvler er helt sorte, men i dag blir støvler med farger mer og mer populære. Før du velger nye støvler bør du være klar over standardene i den disiplinen du rir. For eksempel kan fargerike ridestøvler være populære i sprangverdenen, men blir ikke like godt mottatt i dressurverdenen. Det er lurt å være sikker på at de støvlene du velger er passende for den grenen du konkurrerer i.

 3. Finn Din Størrelse

  Når du har funnet de ridestøvlene du liker, er det på tide å finne den riktige størrelsen. Høye støvler krever at du tar litt forskjellige mål. Men størrelsen burde være omtrent den samme som skostørrelsen din, eller stallskoene.

  Størrelsen på leggen er viktig å finne ut av, så vet du vet hvor tett ridestøvlene sitter rundt leggen. For å finne ut hvilken størrelse du er rundt leggen, kan du bruke et målebånd og måle rundt leggens tykkeste del. Dette gjør du mens du sitter og har både ridebukser og sokker på. Sammenlikn målet rundt leggen din med størrelsesoversikten som er laget av leverandøren til ridestøvlene du har valgt. Mange leverandører tilbyr ridestøvler i et utvalg med forskjellige vidde rundt leggen, som varierer fra tynn til ekstra vid.

  Det siste målet du må ta er av høyden på leggen. Mens du sitter måler du fra undersiden av hælen til baksiden av kneet. Dette målet indikerer hvor høy ridestøvelen din må være. Etter hvert som ridestøvler blir gått inn, blir de som regel mykere og faller litt ned. Så det anbefales at du legger til omtrent 2,5 centimeter på lengden av leggen. Sammenlikn dette med størrelsesguiden til ridestøvelen for å velge riktig størrelse.

Et par ridestøvler av god kvalitet vil vare i årevis og lar deg se ekstra fin ut på hesten.