Hvordan gjøre deg og hesten synlig på ridetur
15% ekstra på merket Horze *
Bruk koden: HORZE15
Kopier
Kopiert til utklippstavlen
* Kampanjeinfo
Horze Guide

Hvordan gjøre deg og hesten synlig på ridetur


Når du rir ut på tur vil det være lurt å vite hvordan du kan gjøre både deg selv og hesten mer synlig underveis. Jegere, fotgjengere og bilister drar alle nytte av å se at dere kommer for å bevare sikkerheten. Takket være det store utvalget av reflekser er det mange måter du kan hjelpe til slik at du og hesten skiller dere ut fra omgivelsene.

Hvordan Gjøre Deg Og Hesten Synlig På Ridetur

Å utruste hesten

Det er uendelige mange muligheter for hvordan du kan utruste hesten med reflekser slik at du hjelper andre å legge merke til den. Ved å bruke et ridedekken er dette til stor beskyttelse for dere begge siden det dekker store deler av hestens kropp med en lett gjenkjennelig farge. Se etter et lyst dekken i lys oransje eller gult, og velg et som inkluderer lys eller har reflekterende partier.

Du kan også bruke reflekterende beinstropper, kopper eller beinbeskyttere til å hjelpe andre å se hesten din bedre når du rir langs veien. Likedan kan en halebeskytter med refleks gjøre det lettere å se hesten bakfra.

Hvordan Gjøre Deg Og Hesten Synlig På Ridetur

Du kan også velge utstyret ditt for å synes bedre. Se etter salunderlag i lyse farger – lys oransje og gult er best. Vurder også om du vil ha et reflekterende trekk tøylene. En reflekterende brystsele gjør også hestens bryst synligere når det kommer biler i møte.

Hvis du rir i skogen kan du feste bjeller på hesten, slik at du advarer jegere og turgåere om at dere er på vei. Bjeller har også den fordelen at de advarer dyrelivet om at du og hesten er i området, da er det mindre sannsynlig at dere vil bli skremt av rådyr eller andre dyr.

Å utruste rytteren

Ditt eget antrekk kan gjør deg og hesten mer synlige. Når du velger klærne burde du gå for en overdel som har lyse farger som er lett å legge merke til – som oransje, gult eller hvitt. Noen overdeler inkluderer partier med reflekser – disse vil være godt synlige i lysine fra en bil hvis du rir i mørket.

Hvordan Gjøre Deg Og Hesten Synlig På Ridetur

I tillegg kan du bruke en refleksvest, enten med eller uten LED lys. Å plassere refleksbånd rundt armen hjelper også til på synligheten. Og hvis du har flere hjelmer å velge mellom, burde du velge den med klar plastikk eller annet reflekterende materiale, da vil lys skinne igjen i hjelmen. Du kan også bruke et avtagbart hjelmbånd for å gjøre hjelmen mer synlig.

Ikke glem hvor viktig det er å ha med seg lys. En glow stick hengende fra salen gjør alt mer synlig der det er nødvendig. Ta også med deg en liten lommelykt eller hodelykt hvis du kan det, dette er spesielt viktig hvis du rir tidlig på morgenen eller på kveldstid.

Det finnes mange måter du kan gjøre både deg og hesten mer synlige når dere rir under forhold som ikke er de mest optimale.