Horze Guide

Noe Bitt informasjon…


Det finnes mange forskjellige bitt der ute. Det er viktig å vite hvilket bitt som passer best for hesten din.

Muffebitt og D-Rings bitt

Muffebittet er et mildt bitt i hestens munn og er veldig enkelt. Dette bittet klemmer ikke i hestens munnvik når bittet arbeider. D-Ring bittet ligner Muffebittet. D-Ring bittet har en ringforbindelse som sitter lengre vekk fra hestens lepper enn i andre bitt. Disse bitt har også «D» ringer der hodelag og tøyler sitter

Tredelte bitt

Tredelte bitt ligner på de todelte bitt som foreksempel D-Ring bittet, men har et ekstra ledd som ikke har en nøtteknekkervirkning i hestens munn. Leddet som sitter midt i bittet, skaper mer trykk enn hos todelte bitt. Midtdelen skaper trykk på hestens tunge, som skaper mer ubehag hos hesten under ridning.

Plastikk- og kobberbitt

Noen av plastikkbittene er tilsatt en smak som hestene elsker! Det er et lett bitt å bruke og hestene elsker smaken. Kobberbittene gjør at hestene danner mere spytt enn med andre bitt.

Bitt med flere ringer og Pelhambitt

Bitt med flere ringer brukes for enklere kontroll av hesten. Du kan vanligvis se dem i sprangridning. Disse bittene brukes av erfarne ryttere fordi de kan ha motsatt effekt på en hest hvis de brukes feil. Hver av ringene har en annen effekt på hesten avhengig av hilken ring tøylene er koblet til. Pelhambittene brukes i overgangen fra vanlig trinsebitt til kandarbitt eller treringsbitt. De er ikke noe særlig skarpe bitt da de er overgangsbitt. Man kan se dem i dressurringen eller sprangridning.