Horze Guide

5 Tips Til Å Holde Stallen Organisert


Trenger stallen din en skikkelig opprydning? Med tanke på hvor mye utstyr vi har i stallen kan det være vanskelig å holde alt rent og pent. Her er noen tips til hvordan du kan rydde opp i, og holde stallen organisert.

 1. Utnytt Boksdørene

  Du kan utnytte den plassen du har foran på boksdørene. Hengende kurver eller kroker kan festes foran på døra eller henges over gitteret. Dette gir en praktisk oppbevaringsplass for utstyr som leietau, grimer, kopper og boots eller fluemasker. Oppbevar utstyr som du broker ofte i nærheten av boksen, alt annet kan du lagre i en egen boks for utstyr eller på salrommet.

 2. Bruk Sammenleggbare Salhengere

  Når du saler på hesten vil du gjerne ha salen lett tilgjengelig, men å sette en permanent salhenger midt i stallgangen vil bare ta opp unødvendig plass. Sammenleggbare salhengere løser dette problemet. Det er enkelt å sette den opp når du skal sale på hesten, og når du er ferdig kan du plassere salen på salrommet og legge sammen salhengeren igjen. Slik frigjør du plass i stallgangen.

  5 Tips Til Å Holde Stallen Organisert
 3. Plasser Dekkenhengere Strategisk

  Dekkenhengere er ofte en fin måte å oppbevare dekken på uten at de tar opp for mye plass. Dekkenhengere er tilgjengelig i flere forskjellige stiler og de kan brukes på forskjellige måter. Noen ryttere foretrekker å plassere dekkenhengeren foran på boksdøren, slik at dekkenet er lett tilgjengelig. Men hvis du har lite plass i stallen kan du vurdere å plassere dekkenhengeren på salrommet, slik at du holder stallgangen fri.

  5 Tips Til Å Holde Stallen Organisert
 4. Bruk Baksiden Av Døra Til Salrommet

  Er du på jakt etter en kreativ måte å bruke all tilgjengelig plass på salrommet? Du kan gjøre baksiden av døra til salrommet til en ekstra oppbevaringsplass ved å plassere hengende kurver eller lignende der. Da kan du henge disse ned fra toppen av døra og oppbevare alt fra børster, boots, beinbeskyttere og annet utstyr du trenger en egen plass til.

 5. Heng Opp Salhengere

  Ikke glem å henge opp flere salhengere på salrommet. Salhengere som festes på veggen tar mindre plass enn de som må stå på gulvet. De vil også gi deg mer plass på gulvet som kan brukes til noe annet. Du kan også henge opp kroker til hodelag ved siden av, sammen med en krok til å henge fra deg hjelmen eller andre ting på.

  5 Tips Til Å Holde Stallen Organisert

Med litt planlegging og det riktige utstyret kan hvilken som helst stall holdes ren og pen.