Spar opp til 60% på Horze, B Vertigo og fler. *
Spar nå

Personvernerklæring, introduksjon

Horze (senere "vi") respekterer ditt personvern og vi dedikerer oss til å beskytte personvernet til personer som bruker våre produkter og tjenester. Personvernerklæringen hjelper deg med å forstå hvilken personlig informasjon ("Personopplysninger") vi samler inn, og hvordan vi bruker det. "Personopplysninger" refererer til informasjon som gjør det mulig for en person å bli direkte eller indirekte identifisert som en individuell person.

Personvernerklæringen gjelder din bruk av våre produkter og tjenester, og du bør lese den før du bruker våre produkter og tjenester. Hvis du ikke samtykker til vilkårene i personvernerklæringen, bør du ikke bruke produktene og tjenestene.

Hvis du er under 16 år, må vi motta foreldres samtykke for at du skal bruke våre produkter og tjenester.Se ytterligere instruksjoner i avsnittet Personvern/Samtykke..

Oppsummering

Personvernerklæringen vil gi deg mer detaljert informasjon om følgende emner:

Kontaktinformasjon

Hvem vi er og hvordan du kan kontakte oss om alle spørsmål du har rundt dine personlige data.

Personopplysninger vi samler, og kilder til informasjon

Vi samler ulike typer av personopplysninger, slik som navn, e-postadresse og IP-adresse.

Vi samler informasjon fra ulike kilder, slik som utsjekksiden, tilmelding til nyhetsbrev o.l.

Formål og hjemmel for behandling av personopplysninger

Vi bruker dine personopplysninger for markedsføring via e-post, kundeservice, behandling av bestillinger o.l.

Hjemmelen for å samle inn personopplysninger er først og fremst for at vi skal behande din bestilling. Deretter samler vi dine personopplysninger for å sende deg relevant informasjon om våre produkter og tjenester.

Samtykke

Vi trenger din samtykke for å samle inn personopplysninger.

Du har rett til å trekke ditt samtykke for videre behandling av personopplysninger.

Hvis du er under 16 trenger vi samtykke fra en foresatt.

Oppbevaring av personopplysninger

Personopplysningene lagres bare i den tiden som er nødvendig for å oppfylle de formålene de er samlet inn for, med mindre en lengre oppbevaringsperiode er lovpålagt.

Oppbevaringsperioden avhenger av formålet med behandlingen og type informasjon.

Overføring av personopplysninger

Horze bruker bare profesjonelle tredjepartspartnere og systemer som overholder EUs databeskyttelsesforskrifter. Videre har Horze signert en databeskyttelsesavtale med hver av dem for å sikre at de ikke misbruker noen av våre kunders personopplysninger.

Beskyttelse av personopplysninger

Vi forplikter oss til å følge sikkerhetsbestemmelsene i gjeldende databeskyttelsesforskrifter, samt å behandle personopplysninger i samsvar med god behandlingspraksis. Vårt personell og prosessorer som behandler personopplysninger er forpliktet til å holde personopplysninger strengt konfidensielt. Tilgang til personopplysninger gis bare til de ansatte som trenger informasjonen for å utføre sine arbeidsoppgaver.

Rettigheter til datasubjekter og tilsynsmyndigheter

For spørsmål eller klager om behandling av dine personopplysninger, kan du kontakte Horze Data Privacy Officer via e-post på privacy@horze.com. Du har også rett til å kontakte tilsynsmyndighetene for databeskyttelse direkte. Kontaktinformasjon til gjeldende tilsynsmyndighet finner du her: https://www.datatilsynet.no/ https://www.datatilsynet.no/ .

Personvernerklæring

1. Behandlingsansvarlig og kontaktinformasjon

Horze International GmbH
Rhönstraße 21
36037 Fulda
Germany

VAT number: DE288579384
Register number: HRB 216150
Registered in: Amtsgericht Hannover

Behandlingsansvarlig og personopplysningsoffiser (DPO): Arne Christensen. E-post: privacy@horze.com

Se mer Se mindre

2. Omfang

Alle personer (datasubjekter) får personopplysninger innsamlet i sammenheng med produkter og tjenester levert via Horze sin webside og Horze-butikkene.

3. Behandling av personopplysninger og informasjonskilder

Informasjonen vi samler inn inkluderer følgende kategorier av personopplysninger:

  • Identitet- og kontaktdetaljer (som navn, e-post, telefonnummer, sendingsadresse og fakturaadresse)
  • Innlogging og kontoinformasjon (som brukernavn og passord)
  • Betalings- eller kredittkortinformasjon
  • Bilder og videoer
  • Personlige preferanser (slik som ønskeliste, markedsføring og informasjonskapsler)
  • Elektronisk identifiseringsdata (Internet Protocol (IP) adresse, brukernavn, passord, informasjonskapsler, enhetsidentifisering slik som MAC-adresse, nettleser og operativsystem)
  • Stedsdata (for eksempel generell plassering basert på Internet Protocol adresse, geolokalisering fra din mobile enhet)
  • Personlige karakteristikker (som fødselsdato, alder, kjønn)
  • Livsstilsdata og preferanser slik som fritidsaktiviteter og interesser

Livsstilsdata og preferanser slik som fritidsaktiviteter og interesser

Vi spør deg om visse personopplysninger som vi trenger for å gi deg de produktene eller tjenestene du ønsker. For eksempel når du skal gjøre et kjøp, kontakte kundeservice, ønsker å motta kommunikasjon, lage en konto, delta i våre arrangementer eller konkurranser, eller samhandle med våre sider og butikker.

Når du samhandler med våre nettsteder og apper, blir personopplysninger automatisk samlet inn og delt med Horze av teknologiplattformene du bruker. Nettleseren din eller mobilenheten din kan for eksempel dele visse personopplysninger med Horze når disse enhetene samhandler med Horzes nettsteder eller apper. Mer informasjon om disse fremgangsmåtene er inkludert i vår cookie-policy.

Se mer Se mindre

4. Hensikt og hjemmel for behandling av personopplysninger

Vi bruker personopplysningene vi samler fra deg på følgende måter:

For å levere og oppfylle dine kjøp og andre tjenester du ber om.

Når du bruker nettstedene og appene våre, bruker vi dine personopplysninger til å tilby produkter eller tjenester du har valgt. For eksempel, hvis du gjør et kjøp på Horze sitt nettsted, eller deltar i et arrangement eller kampanje, vil vi bruke kontaktinformasjonen du gir oss for å kommunisere med deg om kjøpet, arrangementet eller kampanjen. Hvis du kontakter kundeservice, bruker vi informasjon om deg, for eksempel leverings- eller betalingsinformasjon, eller produktet du har kjøpt for å hjelpe deg med å løse et problem eller spørsmål.

For å bruke spesielle funksjoner på våre nettsteder og tjenester, kan det i mange tilfeller hende du trenger å gi Horze ytterligere personopplysninger eller ekstra samtykke til å bruke spesifikke personopplysninger på en viss måte.

Det rettslige grunnlaget for behandling av disse personopplysningene er den aktuelle kjøpekontraktens betingelser.

Å kommunisere informasjon om våre produkter, tjenester, arrangementer og kampanjer

Hvis du er en eksisterende kunde hos Horze (hvis du for eksempel har bestilt hos oss), kan det hende vi bruker e-postadressen for å sende deg markedsføringskommunikasjon om lignende Horze-produkter eller -tjenester, med mindre du har valgt bort det. I andre tilfeller ber vi om ditt samtykke til å sende deg markedsføringsinformasjon om Horze sine produkter, tjenester, arrangementer og kampanjer. Vi bruker informasjonen du gir oss, så vel som informasjon fra andre Horze-produkter eller -tjenester - for eksempel din bruk av Horze sine nettsteder og apper, dine besøk på eller kjøp gjort i Horze-butikker, din deltakelse på Horze-arrangementer og konkurranser (muligens gjennom andre Horze-tilknyttede selskaper) - for å tilpasse kommunikasjon om produkter og tjenester som kan være interessante for deg.

Det rettslige grunnlaget for behandling av disse personopplysningene er ditt samtykke og vår berettigede interesse for å gi informasjon, nyheter og tilbud.

Å drive, forbedre og vedlikeholde vår virksomhet, våre produkter og tjenester

Vi bruker personopplysningene du gir oss for å drive vår virksomhet. Når du for eksempel kjøper, bruker vi den informasjonen til regnskap, revisjon og andre interne funksjoner. Som et annet eksempel bruker vi personopplysninger om hvordan du bruker våre produkter og tjenester for å forbedre din brukeropplevelse og for å hjelpe oss med å diagnostisere tekniske- og serviceproblemer, samt administrere våre nettsteder og apper. Se mer informasjon om automatisk profilering i retningslinjene for informasjonskapsler.

Det juridiske grunnlaget for behandling av disse personopplysningene er en legitim interesse.

For å beskytte våre eller andres rettigheter, eiendom eller sikkerhet

Basert på legitim interesse, kan vi også bruke personopplysninger om hvordan du bruker nettstedene og appene våre for å forhindre eller oppdage svindel, misbruk, ulovlig bruk og brudd på bruksvilkårene våre, og for å etterkomme rettsavgjørelser, myndighetsanmodning eller gjeldende lov.

For generelle undersøkelser og analyseformål

Vi bruker personopplysninger om hvordan de besøkende bruker våre nettsteder, apper og tjenester for å forstå kundeadferd og preferanser. Vi kan for eksempel samle og analysere informasjon om nettstedsøk for å bedre forstå hvordan vi kan optimalisere vårt produkttilbud og kundeopplevelse til våre kunder og besøkende.

Andre hensikter

Vi kan også bruke dine personopplysninger på andre måter, men da vil vi gi et spesifikt varsel på innsamlingstidspunktet og få ditt samtykke der det er nødvendig. I disse tilfellene er det juridiske grunnlaget for behandling av dine personopplysninger basert på ditt samtykke eller vår berettigede interesse.

Hvis du har mottatt noe uautorisert eller upassende reklame eller annen markedsføring gjennom våre produkter og/eller tjenester, ber vi deg kontakte privacy@horze.com.

Se mer Se mindre

5. Samtykke

På Horze tar vi personvern svært seriøst. Det er viktig for oss å være transparente og spørre om samtykke når det kreves for behandling av dine personopplysninger.

Foresattes samtykke

Hvis du er under 16 år og bruker våre tjenester, vennligst vær sikker på at dine foreldre godtar behandlingen av dine personlige data.

Hvis du tror at vi kan ha informasjon fra eller om et barn under en alder som krever foreldres samtykke, uten foreldrenes samtykke, kan du kontakte oss på privacy@horze.com.

Tilbaketrekking av samtykke

Du kan trekke tilbake ditt samtykke når som helst. Vi vil etterkomme en slik forespørsel med mindre det er en annen legitim grunn til å behandle personopplysningene.

For markedsføring via e-post kan du trekke tilbake samtykke ved å trykke på avmeldingslinken som er i alle e-poster, eller ved å logge inn på "Min side" i vår nettbutikk og endre makedsføringspreferansene der.

For samtykke for informasjonskapsler: Vennligst les vår informasjonskapselpolicy.

Du kan kontakte privacy@horze.com for alle andre spørsmål tilknyttet tilbaketrekking av samtykke.

Se mer Se mindre

6. Oppbevaring av personopplysninger

Personopplysningene vi samler inn lagres i den perioden som er nødvendig for å oppfylle formålene som er beskrevet i denne personvernerklæringen, med mindre en lengre oppbevaringsperiode er påkrevd i loven. Deretter vil personopplysningene enten bli slettet eller anonymisert innen en rimelig tidsramme.

Oppbevaringsperiodene avhenger av formålet med behandlingen og type informasjon.

Personopplysninger og oppbevaringsperioder er listet opp i tabellen under:

Kategori av personopplysninger Retention period or criteria used to determine the period
Kundedata
Kjernekunde- og transaksjonsdata
  • Horze oppbevarer alle kundedata i 10 år etter transaksjonsdatoen av juridiske grunner. Etter dette blir dataene anonymisert.
  • Dette inkluderer også kundeservicehenvendelser som er direkte relatert til en ordre.
Kundeservicedata
  • Kundeservicehenvendelser og og annet relatert til kundeservice vil bli slettet tre år etter siste oppdatering av saken.
Fraktdata
  • Fraktfirmaer har ulike retningslinjer knyttet til oppbevaring av data. Se personvernregler for hver leverandør.
Betalingsdata
  • Betalingsleverandørene er under streng regulering fra myndighetene i hvert enkelt land. Se personvernregler for hver betalingsleverandør.
  • Horze oppbevarer ikke personlig identifiserbar økonomisk informasjon, for eksempel kredittkortnummer.
Markedsføringsdata
Nettleserdata
  • Nettleserdata vil bli lagret i seks måneder siden forrige økt.
Markedsføringsdata via e-post
  • Hvis du trekker tilbake ditt samtykke til markedsføring via e-post, vil Horze slette dine kontaktdata innen ett år etter tilbaketrekningen.
  • Hvis du har gitt ditt samtykke, men vi ikke registrerer noen aktivitet (lesing, klikk eller kjøp), vil vi slette kontaktdataene fra databasen vår innen en rimelig tidsperiode.
Tredjeparts markedsføringsdata fra andre
  • Facebook og andre markedsføringstjenester fra tredjepart som Horze bruker har sin egen personvernpolicy.
  • Vennligst se personvernreglene.
CCTV-data

Gjelder kun når du fysisk besøker våre Horze-butikker. CCTV-data blir lagret for sikkerhetsårsaker og vil alltid slettes etter 30 dager.

Analytiske data
Salesforce Commerce Cloud og Salesforce Marketing Cloud
  • Salesforce lagrer analysedataene i seks måneder siden den siste oppdateringen.
Google Analytics
  • Analytics-data blir slettet automatisk etter en oppbevaringsperiode på 38 måneder.
Hotjar
  • Hotjar vil maksimalt oppbevare data i opptil fem år.
Se mer Se mindre

7. Overføring av personopplysninger

Horze bruker forskjellige systemer for å tilby en god og personlig service og holde våre nettsteder operative. Disse tredjepartssystemene vil bare lagre og bruke personopplysninger som er nødvendig for dem å fullføre tjenesten de leverer til Horze.

Horze bruker bare topp profesjonelle tredjepartspartnere og systemer som overholder EUs databeskyttelsesforskrifter. Videre har Horze signert en databeskyttelsesavtale med hver av dem for å sikre at de ikke misbruker noen av våre kunders personopplysninger.

Noen tredjeparts tjenesteleverandører, f.eks. betalingsleverandører, er under myndighetenes reguleringsbestemmelser og har strenge retningslinjer for informasjonen vi må gi dem for kjøpsrelaterte transaksjoner. Når du forlater butikken på vårt nettsted eller blir sendt til tredjeparts nettsted eller app, er du ikke lenger underlagt denne personvernerklæringen og våre vilkår og betingelser.

 

Horze overfører personopplysninger til følgende datamottakere:

System Beskrivelser Data Beskrivelser Data Beskrivelser Outside EU/EEA, Transfer SafeGuard
Betalingsbehandlere

Horze uses Klarna, Ingenico and Paypal for payment processing.

"Horze bruker Klarna, Ingenico og Paypal for betalingsbehandling. Disse tredjeparts betalingsbehandlerne behandler betalinger utført til oss. I forbindelse med behandlingen av slike betalinger, beholder ikke Horze noe personlig identifiserbar økonomisk informasjon, for eksempel kredittkortnummer. Snarere blir all slik informasjon gitt direkte til våre tredjepartsbehandlere, hvor bruk av dine personlige data styres av deres personvernregler."

Klarna Privacy

Ingenico Privacy

PayPal Privacy

 
Frakt

PostNord, DHL, PostNL, Unifaun, DPD, Bring og Posti brukes til å levere leveringstjenesten for Horze.

Vi gir disse fraktselskapene nødvendig informasjon som navn, adresse og telefonnummer slik at de kan levere varene til deg.

PostNord Privacy

DHL Privacy

PostNL Privacy

Unifaun Privacy

DPD Privacy

Bring Privacy

Posti Privacy

 
Analytics

HHorze bruker Google Analytics og Hotjar som analysetjenester. De hjelper for eksempel med å identifisere problemer på nettstedet, slik at vi kan forbedre opplevelsen for deg som besøkende/kunde.

Google Privacy

Hotjar Privacy

 
Marketing

Hver gang du besøker et av våre nettsteder bruker vi Salesforce Commerce Cloud og Marketing Cloud-systemer til å håndtere surfedata for profilering slik at vi kan optimalisere og personalisere opplevelsen din./p>

Videre bruker vi følgende markedsføringssystemer for forskjellige markedsføringsformål: Facebook, Google Adwords, BlueCore, Talkable, Sleeknote, Adroll, Affilinet, AdTraction.

Salesforce Privacy

Facebook Privacy

Google Privacy

Sleeknote Privacy

Adroll Privacy

Afilinet Privacy

AdTraction Privacy

Talkable Privacy, Safe Harbor Privacy Principles

BlueCore Privacy, EU-U.S. Privacy Shield Framework and the Swiss-U.S. Privacy Shield Framework

Customer service

Olark for web-chat, Sipgate for telefonservice.

Olark Privacy

Sipgate Privacy

 
Reviews

Horze bruker TrustedShops og TrustPilot for kundeanmeldelser.

TrustedShops Privacy

TrustPilot Privacy

 

I tillegg bruker vi konsulenter og entreprenører fra forskjellige selskaper (for eksempel Northern Logistics) som jobber under vårt tilsyn for å behandle personopplysningene på vegne av oss. Vi har signert og NDA/DPA med disse selskapene for å sikre at dine personopplysninger er beskyttet.

Vi kan dele informasjonen din i forbindelse med fusjon, salg av eiendelene våre, eller finansiering eller overtagelse av hele eller deler av vår virksomhet.

I unntakstilfeller kan personopplysninger utleveres til tredjepart hvis det er nødvendig i henhold til gjeldende lov, forskrift eller pålegg fra myndigheter, og for å undersøke mulig krenkende bruk av produktene og tjenestene, samt for å garantere sikkerheten til produktene og tjenestene.

Se mer Se mindre

8. Beskyttelse av personopplysninger

Vi forplikter oss til å følge sikkerhetsbestemmelsene i gjeldende databeskyttelsesforskrifter, samt å behandle personopplysninger i samsvar med god behandlingspraksis. Vårt personell og prosessorer som behandler personopplysninger er forpliktet til å holde personopplysninger strengt konfidensielt. Tilgang til personopplysninger gis bare til de ansatte som trenger informasjonen for å utføre sine arbeidsoppgaver.

All personlig informasjon er beskyttet av passende standarder, tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak.

Vi informerer myndighetene og brukerne/registrerte om datainnbrudd i henhold til gjeldende informasjonssikkerhets- og databeskyttelsesforskrift.

Se mer Se mindre

9. Datapersoners og tilsynsmyndighetens rettigheter

Rett til innsyn og korrigering

Du har rett til å innhente informasjon fra oss om dine personopplysninger som vi behandler. Du har rett til å få rettet og/eller fjernet uriktige, ufullstendige, utdaterte eller unødvendige personopplysninger.

Retten til å motsi og begrense behandlingen

Du har rett til å motsi visse typer behandling av dine personopplysninger, inkludert direkte markedsføring, hvis slike data blir brukt til andre formål enn formål som er nødvendig for å levere produktene og/eller tjenestene til deg, eller for å overholde en juridisk forpliktelse.

Du har rett til å motsi ytterligere behandling av dine personopplysninger etter forhåndsgitt samtykke. Hvis motsier videre behandling av dine personopplysninger, kan dette føre til færre muligheter for å bruke produkter og/eller tjenester.

Du har rett til å be oss om å begrense behandlingen av dine personopplysninger. Dette kan imidlertid føre til begrensede muligheter for å bruke våre produkter og tjenester.

Rett til å slette

You have the right to ask us to delete your Personal Data that we process. We will comply with such request unless we have a legitimate ground to not delete the data.

Etter at dataene er slettet, kan det hende at vi ikke umiddelbart kan slette alle gjenværende kopier fra våre aktive servere og backup-systemer. Slike kopier skal slettes så raskt som mulig.

Rett til dataportabilitet

Du har rett til å motta personopplysninger levert av deg til oss, i et strukturert, normalt brukt format. Du har rett til å overføre personopplysningene til en annen behandler. Du kan også overføre personopplysningene direkte til en annen behandler, hvis det er teknisk mulig.

Innvendinger mot direkte markedsføring og tilbaketrekking av samtykke

Du kan nekte enhver direkte markedsføring og trekke tilbake ditt samtykke angående elektronisk direkte markedsføring. Du kan alltid trekke tilbake noe annet samtykke, inkludert foreldres samtykke. Se eget kapittel om samtykke.

Hvordan bruke rettighetene

Disse rettighetene kan brukes ved å oppdatere preferansene dine på "Min konto", eller ved å sende en e-post til oss på privacy@horze.com, hvor du inkluderer følgende informasjon: navn, telefonnummer, e-postadresse, bruker-ID og detaljer om produktene og tjenester du har brukt. Vi kan be om ytterligere informasjon som er nødvendig for å bekrefte identiteten din. Vi kan avvise forespørsler som er urimelig repeterende, overdrevne eller åpenbart grunnløse.

Rett til å klage til tilsynsmyndigheten

Skulle du anse vår behandlingsaktivitet av dine personopplysninger som uforenlig med General Data Protection Regulation (GDPR) (EU) 2016/679, har du rett til å klage til tilsynsmyndighetene for databeskyttelse.

Kontaktinformasjon til gjeldende tilsynsmyndighet finner du her: https://www.datatilsynet.no/

Se mer Se mindre

10. Endringer i denne personvernerklæringen

Vi kan endre denne personvernerklæringen fra tid til annen, når det er nødvendig. Alle endringer heretter blir gjort tilgjengelig påhttps://www.horze.no/privacy-policy/privacy-policy.html. Vi vil informere om endringene i produktene og tjenestene via e-post, hvis tilgjengelig, i tilfelle vesentlige endringer som påvirker dine rettigheter.

Denne personvernerklæringen er publisert 01.05.2018.

Privacy Notice Change History:

Date Version number Change description
01.05.2018 2.0

First version of the new policy based on the General Data Protection Regulation (GDPR) (EU) 2016/679

Se mer Se mindre