Horze Guide

5 grunner til hvorfor hesten kan trenge salpad


Hvis du ser deg rundt oppdager du at mange ryttere broker salpad til å legge under salene sine. Salpader har blitt populært de siste årene, og det er en god grunn til hvorfor – salpader er allsidige og kan gjøre ridningen mer komfortabel for hesten. Hvis noen av de følgende scenarioene under apellerer til deg, kunne hesten din dratt nytte av en salpad, den også.

 1. Salen er for vid for hesten

  Det er viktig å ha en sal som passer korrekt til hesten. En salpad kan ikke fikse en dårlig tilpasset sal, men den kan hjelpe hvis salen kun er litt for vid til hesten. Hvis du har en sal som er en smule vid til hesten din, kan du bruke en salpad med ekstra foring for å bygge opp og skape mer rom mellom hastens rygg og salen.

 2. Hestens kroppsfasong vil endre seg

  Når du setter en hest i dårlig form i arbeid vil muskulaturen og kroppsfasongen etter hvert endre seg masse i løpet av de neste månedene. Salen som er for vid for hesten nå, vil mest sannsynlig ikke forbli for vid så veldig lenge. Å bruke en salpad kan hjelpe salen til å ligge bedre mens hesten kommer i bedre fysisk form. Du vil sannsynligvis ikke trenge å bruke salpaden etter en stund når hesten er tilbake i den formen den skal være.

 3. Salen er ustabil

  Hver hest har forskjellig kroppsbygning og du vil se at salen kan være enten for lav ved forsvisselet eller baksvisselet når du sitter på hesten. Salpader kan hjelpe til å korrigere dette, og noen er også laget for å gjøre salen høyere foran eller bak. En pad som reiser salen foran eller bak kan også være en mulighet.

 4. Hesten din har sår rygg

  Hestens rygg støtter deg mens du rir og en sår rygg hos hester er veldig vanlig. Om hesten din har hatt en tidligere skade eller du bare vil at den skal ha det best mulig, kan det gjøre stor forskjell å legge en salpad under salen. Salpader er laget av forskjellige materialer og noen er laget for å støtte hastens rygg og minimere belastningen vekten din har på den. En pad hjelper til å distribuere veken din over hele hestens rygg, fjerne sensitive trykkpunkter og gjør at hesten kan bevege seg mer komfortabelt.

 5. Du vil at salen skal ligge bedre

  Har du noen ganger ridd i en sal som gjorde det vanskelig å kjenne hestens bevegelser? Salpader eller en allround pad kan gjøre salen klumpete. Å bruke en halv pad gjør at dette føles bedre og minsker belastningen på hestens rygg. Slik kjenner du hesten bedre når du rir.

Halve salpader kan brukes av mange forskjellige grunner –og hesten din kan dra nytte av en.