Horze Guide

Farvel fluer: Fluebeskyttelse og forebyggelse


Er hesten din plaget av fluer?
Nå er det mange forskjellige måter du kan beskytte hasten din på i sommer.

Fluemasker med eller uten ører og Fluemasker med eller uten nesebeskyttelse:

Disse typer av fluemasker er lett å holde rene og er utmerket til å beskytte din hest fra fluer og til og med UV-stråler. De kommer også i mange forskjellige stiler, mønster og farger.

Fluedekken med eller uten fluehette:

Fluedekken er en fin måte å beskytte hesten din på når den er ute på marken. Fluedekkenet beskytter ikke bare mot fluer, men også mot UV-stråler, samtidig som den holder hesten ren.

Flue beinbeskyttere:

Flue beinbeskyttere er en fin måte å beskytte hestens ben mot fluer og flueegg som fester seg til pelsen ute på marken. Denne beskyttelsen hindrer også hesten fra og stå å stampe for å bli kvitt fluene. De fås i mange farger og mønstre.

Fluepannebånd med eller uten ører:

Dette produktet er en fin måte å holde fluene vekk fra hestens ansikt når de er ute på feltet. De fås i mange forskjellige stiler og farger.

Ridehette:

Ridehette beskytter hestens ører mot insekter under ridning. De finnes i mange ulike stiler og farger. Man kan også finne sjabrak og bandasjeunderlag som matcher ridehetten.

Nesebeskyttelse:

Nesebeskyttelsen beskytter hestens nese mot insekter under ridning. Den kan festes til hestens grime eller hodelag.

Fluehalsbånd og benbånd:

vil bidra til å holde fluene vekk fra hesten. Avhengig av hvilke merke du velger på fluehalsbåndet og benbåndet, kan de passe godt på hesten din. Sørg for at du leser produsentens bruksanvisninger om hvordan du bruker disse produkter.

Roll-On Fluespray:

Roll-on fluesprayen kan brukes på sensitive steder som rundt øynene og nesen. Lett å påføre selv om hesten har vanskelig for å stå stille.

Mesh Ridedekken:

Du kan beskytte hesten din mot fluer, selv når du rir i sommer. Denne type ridedekken har et salinnsnitt og har en passform som følger kroppen.

Fluespray:

Dette er det mest brukte produktet for hester. Det er en lett måte å holde fluene vekk fra hesten din. Det er mange forskjellige typer og merker av fluespray. Husk å lese produsentens bruksanvisninger om hvordan man anvender fluesprayen.

Her er noen tips om hvordan man minimerer mengden av insekter I stallen i sommer:
  1. Sørg for at du gjør rent i stall og innhegning minst en gang om dagen.

  2. Møkkbøtter eller søppelbøtter skal rengjøres en gang om dagen for å unngå at insektene legger egg. Hvis du har en søppelbøtte så sørg også for at lokket ligger tett på og at det er avfallspose i den.

  3. I fôrrommet, sørg for at rommet er feid hver dag, og også å ha tette lokk på matbinger.

  4. Sørg også for å se deg rundt på gården, og sørg for at det ikke er noen potensielle oppvekststeder for fluer. Fluer elsker fuktige organiske områder for å legge sine egg og formere seg.