Trikem MSM, 4000g

kr 1.349,00
Pris inkl. MVA
Begrenset Black Friday-tilbud
Mer tilbud? Se alle tilbud
Gjelder t.o.m. 28.11.2021. Så lenge lageret rekker!
Størrelsestabell
Partnerprodukt
Forvent 3 dagers ekstra leveringstid.
Gratis Frakt
Gratis frakt ved kjøp over 990 kr
Retur og refusjon
100 dagers returrett

Beskrivelse

MSM Essensielt stoff i celle formasjonen. MethylSylfonylMethane MSM er et naturlig svovelbasert viktig stoff som kun finnes i friskt fôr. Grunnlaget for substansen er opprettet i havet, hvor det finnes i gassform og stiger opp i atmosfæren. Ozon og UV-lys gjør den om til DMSO 2 (MSM) som faller ned med regnvann. For hester, er gress den viktigste kilden. MSM er en viktig del av celledannelsen i kroppen og tar del i oppbyggingen av brusk, sener, bindevev, muskler, bein og pels. Det er også en viktig byggesten i kroppens produksjon av aminosyrer, proteiner, enzymer og hormoner. Organisk svovel finnes i hver eneste celle i kroppen og er et av de viktigste komponentene for et velfungerende organ. MSM bidrar til å gjøre celleveggen mer gjennomtrengelig for utveksling av næringsstoffer og avfallsstoffer. MSM-mangel kan senke hestens melkesyre terskel, som fører til lavere ytelsesnivåer. Gjenoppbygging av musklene tar da mer tid, noe som gjenspeiles i lenger oppvarming med en stivere og lite samarbeidsvillig hest. Moderne husdyrhold med kortere beite, mer bruk av grusbaner og konkurranser året rundt er en viktig årsak til MSM mangel. Silo som brukes ofte som fôr, inneholder også lite MSM.


Teknisk beskrivelse:


Dosering:30 ml per dag til store hester (550 kg). Nok til 48 dagers forbruk per kg produkt. Annen dose gis i forhold til vekt eller i samråd med veterinær.INGREDIENSER:Metylsulfonylmetan 100%.


Bruksanvisning:


Den enkleste måten å finne ut om hesten har MSM mangel er å gi tilskuddet i en uke. Hvis du føler at hesten krever mindre oppvarming, blir mykere og smidigere i musklene og raskt mer samarbeidsvillig under trening - er det fordi den har manglet MSM. Normalt vil en hest være fysisk klar for arbeid 10-15 minutter etter oppvarming. På våre forsøk de siste årene har ca 80% av hestene vist at de hadde MSM mangel. En alvorlig konsekvens av MSM-mangel hos hester er at stive muskler kan skade leddene. For eksempel under hopptrening, vil det være en risiko for at hesten hopper uten at musklene er tilstrekkelig fleksible og forberedt. Belastning av landing og vendinger hos hesten vil ha en sterk innvirkning på leddbrusken, og hvis det gjentas kan det skade leddet. Behovet for kosttilskuddet MSM varierer i løpet av året, og påvirkes hovedsakelig av hestens tilførsel av friskt gress og selvfølgelig mengde trening. Alle tilskudd er direkte avhengig av tilbud og etterspørsel. Mindre naturlig tilgang og mer mosjon (forbruk) øker behovet for alle næringsstoffer.


Produkt-ID: 301584

Les Omtaler:

Dette produktet har ingen anmeldelser ennå. Hjelp oss og andre kunder ved å skrive en anmeldelse.

Trikem MSM, 4000g