Longeringsgjorder

Longeringsgjorder

3 artikler
Kavalkade Lunging Girth with Fake Fur Kavalkade Lunging Girth with Fake Fur

Kavalkade Lunging Girth with Fake Fur

699,00 kr
Kavalkade Lunging Girth Pad Kavalkade Lunging Girth Pad

Kavalkade Lunging Girth Pad

299,00 kr
Kieffer Essentials Circle longeringsgjord Kieffer Essentials Circle longeringsgjord

Kieffer Essentials Circle longeringsgjord

899,00 kr
Kjøp Longeringsgjorder Fra horze.no

På horze.no kan du handle komfortabelt og få din bestilling etter et par dagers leveringstid.

Longeringsgjorder for arbeid med longering

Hvis du vil longere hesten din kan det være verdt å bruke en longeringsgjord. Med mange ringer gir den deg varierte muligheter for å støtte opp hesten med hjelpetøyler eller longeringssystemer. Longeringsgjorden festes rundt hestens mage, og er også det første steget for den unge hesten å bli vant til å ha på seg noe rundt magen. Et første steg mot salen. Longeringsgjorden består av to deler, overdelen og en gjord. Gjorden kan ofte justeres på begge sider av hestens mage.

Longering med ringer

Ringene er i ulike posisjoner, noe som gjør at du kan bruke ulike hjelpetøyler, og justere dem slik at du kan støtte hesten din optimalt fra bakken. Du finner longeringsgjorder og andre longeringsverktøy slik som kapsun fra merker som Christ, Imperial Riding og Kavalkade.

Longeringsgjorder kommer i mange ulike varianter. Hvis gjorden er fôret med syntetisk pels kan du legge den direkte på hestens rygg ettersom pelsen forhindrer gnag. Hvis hesten din er utsatt for gnag bør du bruke et salettunderlag som er tilpasset en longeringsgjord ved å være tilpasset formen. Den demper press og forhindrer gnag. Dersom du ikke har et slikt underlag kan du også bruke en sjabrak.

Longeringsgjorder er en nødvendig del av ditt longeringsutstyr. De kan være laget av lær eller nylon, og festes rundt magen på hesten, bak manken, slik at du kan tilkoble hjelpetøyler. Ringene på gjorden gjør at du kan justere innfestingsmulighetene i forhold til hva du ønsker å oppnå hos hesten.