Sprenger Novocontact todelt pelham, sensogan 16 mm

RRP: -30% rabatt
1.743,00 kr
RRP: 2.490,00 kr
Pris inkl. MVA ekskl. Fragt
Størrelsestabell
Size A
95 9.5 cm
105 10.5 cm
115 11.5 cm
125 12.5 cm
135 13.5 cm
145 14.5 cm
155 15.5 cm
165 16.5 cm
Tilbake

Når man måler bittstørrelsen skal man alltid måle lengden fra innsiden av den ene bittringen (eller kinnstykke), til innsiden av ringen på motsatt side. Sørg for at bittet er rett. Bittets tykkelse måles alltid rett innenfor bittringen. Når bittet plasseres i hestens munn skal det være maks. 5 mm luft på hver side av bittet.

Horze logo
Frakt fra Horze
Gratis Frakt
Gratis frakt ved kjøp over 990 kr
Retur og refusjon
30 dagers returrett

Beskrivelse

Unik fasong, svært sensitivt.Novocontact bittene er utformet med en unik, oval form som gjør kontaktflaten større på tungen, og gir rytteren stødig kontakt. Når rytteren bruker tøylen beveger munndelen av bittet seg fremover slik at kontaktflaten blir mindre, dermed får man en mer presis og effektiv kommunikasjon.Novocontact bittene gjør samspillet mellom hest og rytter bedre, noe som øker kontakten og aksepten av bittet.Todelte novocontact bitt anbefales på hester som er sensitive i munnen og ikke er trygge på å søke støtte på bittet.Pelhamen er et bitt som gir ekstra kontroll. Ved å bruke et hakekjede får hesten press på den nedre delen av kjeven. Pelham er på en måte en kombinasjon av stangbitt og trinse. Pelham kan brukes med ett eller to sett tøyler, og har flere muligheter til hvordan man kan feste tøylene. Hesten får direkte press på tunge og kjeve om rytteren fester tøylen bare i trinsen.Dersom hesten har en tendens til å kaste på hodet kan det være lurt å i tillegg sette på tøyler nederst på stangen, slik at den også får press på nakken. Hesten vil vike fra dette presset ved å senke hodet. Hakekjedet bør kun strammes når vinkelen mellom stangen og hestens munn er opp til 45 grader, ellers risikerer man at hesten senker hodet for mye.Det er svært vanlig å bruke to sett tøyler, slik at man har mulighet til å gi hesten press på nakken dersom det er nødvendig. Pelham brukes i tillegg ofte med pelhamdelta. Dette er en reim som går mellom den øverste og nederste ringen på stangen, videre fester man tøylen i deltaen.


Teknisk beskrivelse:


Munndel: Todelt.Materialer: Sensogan med rustfritt stål på sidene.Tykkelse på bittet: 16 mm.Type ring: Pelham.Nedre del: 45 mm.


Produkt-ID: 301702

Les Omtaler:

Dette produktet har ingen anmeldelser ennå. Hjelp oss og andre kunder ved å skrive en anmeldelse.

Farge: