Allroundsaler og sprangsaler

Allroundsaler og sprangsaler

1 artikler
ponnisal ponnisal
RRP -16%

ponnisal

1.090,00 kr
RRP: 1.290,00 kr
Leveringsklar

Kjøp Allroundsaler og sprangsaler på horze.no

Hos horze.no kan du handle online og motta produktet ditt etter bare noen få dagers leveringstid.

Bestil enkelt på nett og nyt disse fordelene:

🚚

Gratis frakt fra 990 kr

💳

Mange betalingsmetoder & kjøp på konto

📞

Gratis kundeservice & chat

Allrounderen i salverdenen

Allroundsalen er som navnet tilsier en ordentlig allsidig sal. Den kan brukes til alle typer ridning. Er du en hobbyrytter som liker å drive med både litt sprang og litt dressur så er dette salen for deg. Denne type sal passer også bra til feltrittstyttere. For ryttere som ikke ønsker å låse seg til en spesifikk ridegren vil denne salen være passende.

Størrelse og form

Sammenlignet med en dressursal er salkappene på en allroundsal kortere, så den kan dermed også brukes til sprang. Setet er vanligvis litt dypere enn i en sprangsal, men baksvisselen er ikke like høy som i en dressursal. Dermed gir den rytteren nok støtte, uten at den begrenser for mye, enten om du rir dressur eller hopper hinder. Allroundsalen kan ha kapper i ulike lengder, så det kan være at én sal av denne typen krever en kort salgjord, mens en annen sal krever en lengre gjord. Vanlig saler måles i tommer, og varierer som oftest fra 16 til 18,5 tommer. Disse størrelsene henviser til størrelsen på setet, noe som er viktig ettersom salen både skal passe hesten og rytteren. Et sete som er for lite vil begrense rytteren for mye, mens et sete som er for stort vil ikke gi nok støtte. Da vil rytteren lett havne i ubalanse og gi upresise signaler.

Lær eller syntetisk sal

Allroundsalen i vår kolleksjon er enten laget av ekte lær eller syntetisk materiale. Begge har sine fordeler. Ekte lær er vanligvis mer holdbart og i høyere kvalitet, men det krever også mye mer vedlikehold enn den syntetiske versjonen. Syntetiske saler er mye lettere enn de i ekte lær. Den mest passende sjabraken for allroundsaler er en allroundsjabrak. Hvis du trenger ekstra polstring, kan du bruke en gelpad eller en saueskinnspad.