Spar opp til 15% på hele din ordre
Spranggjorder og allroundgjorder

Spranggjorder og allroundgjorder

Spranggjorder og allroundgjorder er perfekt til sprang og feltritt. Sjekk ut vårt store utvalg og finn den perfekte gjorden til din hest.
71 artikler

Kjøp Spranggjorder og allroundgjorder på horze.no

Hos horze.no kan du handle online og motta produktet ditt etter bare noen få dagers leveringstid.

Bestil enkelt på nett og nyt disse fordelene:

🚚

Gratis frakt fra 990 kr

💳

Mange betalingsmetoder & kjøp på konto

📞

Gratis kundeservice & chat

Gir støtte og beskytter mot gnag

En god gjord holder salen på plass uten at den sklir. Du trenger en spranggjord eller allroundgjord til sprangsalen eller allroundsalen din, ettersom disse salene har korte salkapper og dermed krever en lengre gjord.

Om du velger en gjord av lær, en saueskinnsgjord eller en gjord i neopren avhenger av din personlige preferanse. Ekstra saueskinn gjør spranggjorden svært komfortabel, og beskytter hestens mage mot friksjon. Sal med elastiske stropper kan gjøre det enklere å sale på.

Sjekk ut vårt store utvalg av gjorder til sprangsaler og allroundsaler. Vi har flere ulike gjorder på lager, blant annet gjorder fra Christ og Kavalkade.

Spranggjorder brukes til sprangridning og feltritt. Siden salene til disse ridegrenene har kortere salkapper er disse gjordene lengre enn dressurgjorder, og sørger for å holde salen trygt på plass. Spranggjorder får du i lær og syntetiske materialer, og de kan også fôres med saueskinn.

Når en hest har problemer med gjorden trenger den at du utviser forståelse for det den føler er et ubehag, og du trenger tid og tålmodighet. Det er bedre å forhindre at gjordspreng utvikler seg, enn å trene det bort senere. Problemet oppstår når hesten får ubehagelige opplevelser med stramming av gjorden. Dette skjer vanligvis om gjorden strammes for raskt og for stramt. Første bud er derfor å alltid stramme gjorden sakte, og i flere omganger.

I dag trenger du ikke lengre ta til takke med en gjord i tråd, med saueskinntrekk over. Nå om dagen finnes det utallige variasjoner av gjorder som er produsert for å gjøre påsalingen mer komfortabel ved hjelp av god polstring. Du har for eksempel lærgjorder med 10 mm. tykk skumpolstring, eller helt elastiske gjorder laget av flere lag med gummibånd. Gjorder med ulik utforming fordeler trykket over et større område. I tillegg er de ofte fôret med et skum-materiale eller saueskinn.

Toppkategorier