Digest, 800 g

549,00 kr
Pris inkl. MVA ekskl. Fragt
0.80 kg (686,25 kr / kg)
Beste Pris
Dette produktet har den beste prisen vi kan gi! Ytterligere rabatter fra kampanjer og kuponger kan ikke brukes på dette produktet.
One size
Leveranse
Leveringsklar. Varen er på lager for deg
Gratis Frakt
Gratis frakt ved kjøp over 990 kr
Retur og refusjon
100 dagers returrett

Beskrivelse

Cavalor Digest er ideell for hester med et følsomt fordøyelsessystem. Fremmer og styrker gunstig tarmflora.

Bruksområde

Cavalor Digest gir en unik og tverrfaglig fremgangsmåte til optimalisering av fordøyelsen og forbedring av tarmhelse og tarmflora ved å tilby en rekke næringsstoffer og kosttilskudd (levende gjærkultur, urter, aktivert karbon, osv.). Cavalor Digest kan også brukes i kostreguleringen hos hester med gastrointestinale forstyrrelser. Cavalor Digest inneholder også ingredienser for å redusere risikoen for skadelige effekter av mykotoksiner.

Hva er effekten av mykotoksiner og generelle symptomer på mykotoksikose?Mykotoksiner stammer fra muggsopp. De vokser på levende og lagrede planter. Veksten av mykotoksiner er praktisk talt uunngåelig, spesielt under fuktige forhold. På grunn av det store volumet av fôrmidler som må lagres og distribueres i stallen, får muggsoppen gode vekstmuligheter, spesielt når det ikke er mulig for tørt og kjølig lagring av fôr (særlig i land med et varmt og fuktig klima). Når mykotoksiner er inntatt, enten i store enkeltdoser eller i små mengder over lang tid, kan de ha negative virkninger på hesens yteevne, reproduksjonsevne og generell helse. Det finnes fllere generelle symptomer som kan tyde på et pågående mykotoksinproblem:

  • Nedsatt appetitt
  • En høy forekomst av fordøyelsesproblemer/leverproblemer (equine leukoencephalomalacia)
  • Høy forekomst av sykdommer forbundet med nedsatt immunfunksjon
  • Høy forekomst av fertilitetsproblemer uten åpenbar innblanding av smittsomme sykdommer
  • Dyr som ikke reagerer godt på behandling
  • Hingster som brukes som sportshester

Det finnes mange typer av muggsopp som produserer en rekke mykotoksiner, og som forårsaker ulike sykdommer. Bare noen få mykotoksiner har vært knyttet til mykotoksikoser som kommer via fôret, og den potensielle virkningen på dyrehelse gjenstår å bli ytterligere belyst. Risikoen for enkelte mykotoksiner kan reduseres ved kostregulering. Blant annet, ser forekomsten av fumonisin-B1 og aflatoksin-B1, og i mindre grad Lolitrem-B (i raigress, som gir "ryegrass staggers""), ut til å være de mest truende mykotoksiner som finnes i hestefôr."

Sammensetning og sikkerhet

Cavalor Digest inneholder forskjellige aktive ingredienser med ulike virkningsmekanismer for å øke fordøyelsen, forbedre tarmhelse og tarmfloraen, og redusere risikoen for mykotoksikose. Den inneholder levende gjærkulturer som påvirker både fordøyelsen og næringsopptak positivt. Aktivert karbon og bentonitter, som fungerer mykotoksin-bindende ved adsorpsjon på overflaten, er inkludert for å redusere mykotoksinrisiko. Cavalor Digest inneholder aminosyren metionin for å støtte den idikerte fordelen av å supplere denne aminosyren under mykotoksikose. Den inneholder cholinklorid, som har en "metioninspredende virkning"" og som spiller en rolle i fettstoffskiftet. En rekke urter som oregano, anis, melisse (hjertensfryd) og spisskummen er tilsatt for å forbedre fordøyeligheten og forbedre smaken."

Dosering

Bland 30-45 g i den daglige fôrrasjonen i minst 4 uker. Må ikke brukes i mer enn 6 uker. Kan følges opp med Cavalor Vitaflor 365.

Emballasje

800 g krukke

FAQ

Kan jeg bruke Cavalor Digest i 6-8 uker sammenhengende ?

Cavalor Digest inneholder aktive ingredienser som binder spesifikke mykotoksiner. De aktive ingrediensene i Cavalor Digest kan også binde seg med næringsstoffer (mineraler og vitaminer) i fôret hvis det brukes i lengre perioder. Dermed kan absorpsjonen av disse elementene reduseres og risikoen for næringsstoffmangel kan øke.

Hjelper Cavalor Digest hester med diaré forårsaket av stress?

Ja. Cavalor Digest har en positiv effekt på diaré eller hester med tynn avføring. Det er ikke anbefalt å bruke Cavalor Digest ved obstipasjon (alvorlig forstoppelse).

Når bør jeg være bekymret for dehydrering forårsaket av diaré?

Selv i tilfeller av mild diaré, sørg for at hesten har fri tilgang til vann. Når mild diaré vedvarer i mer enn tre dager, bør du kontakte dyrelegen. I tilfeller av alvorlig diaré, må dyrelegen alltid konsulteres.

Produkt-ID: 25563

Les Omtaler: