Sjekk leveringstatus for din ordre her
Varm stil for kalde dager
Ridestøvler til barn

Ridestøvler til barn

Ridestøvler til barn må være holdbare, komfortable og se bra ut. Høye ridestøvler for barn er laget for å passe små bein og alltid se bra ut.
19 artikler

Kjøp Ridestøvler til barn på horze.no

Hos horze.no kan du handle online og motta produktet ditt etter bare noen få dagers leveringstid.

Bestil enkelt på nett og nyt disse fordelene:

🚚

Gratis frakt fra 990 kr

💳

Mange betalingsmetoder & kjøp på konto

📞

Gratis kundeservice & chat

Ridestøvler til barn kommer i mange varianter, barn i vekst elsker ridestøvler.

Ridestøvler til barn er det neste steget for å bli en seriøs konkurranserytter. Jodhpursko er fine for barn og unge ryttere, men tenåringer trenger ridestøvler etter hvert som de klatrer på resultatlistene på stevner. Horze tilbyr flotte ridestøvler til tenåringer med samme utseende og stil som ridestøvlene til voksne, men i størrelser som passer barn og ungdom.

Ridestøvler til barn er neste steg når man vil avansere som konkurranserytter.

Velg ridestøvler i nydelig lær når tenåringen har vokst seg ut av jodhpurstadiet. Disse elegante ridestøvlene vil gi støtte, og ser svært flotte ut på konkurransebanen. Glidelåsen og knappene bak gjør støvlene enkle å ta av og på, og gir bedre støtte rundt ankelen og nedre del av beinet enn jodhpursko med leggchaps. Såler med antiskli og fukttransporterende fôr gjør dem komfortable og sikre for den aktive tenåringen. Gi den voksende rytteren ridestøvler som neste steg på veien mot en stevnekarriere.

Støvler er tryggere til ridning, da den glatte overflaten bidrar til å forhindre at de fester seg i stigbøylene. Dette gjelder alle støvler, ikke bare ridestøvler. Derfor blir nybegynnere ofte anbefalt å bruke vanlige gummistøvler på sine første ridetimer. Ridestøvler kommer også alltid med en markant hæl, og dette er for å forhindre at foten sklir igjennom stigbøylene. I tillegg gir ridestøvler laget av lær ekstra støtte til benet, noe som fører til et roligere ben og bedre kontroll.

Et annet aspekt er framtoning: ridning er en tradisjonell sport, og når du deltar i konkurranser er ridestøvler viktig for det visuelle inntrykket, særlig i dressur. Hvis du ikke vil bruke så mye penger på ridestøvler kan de laget av et syntetisk materiale være et godt valg. Visuelt er det ofte vanskelig å skille dem fra lærstøvler, men vær obs på at de ikke gir like god støtte til beinet, da syntetisk materiale ofte er mykere enn lær.

Omtrent alle vil svare ulikt på dette spørsmålet. Det som er viktig for å trives med ridestøvlene sine er at det er brukt materialer av god kvalitet, og at det er utført med godt håndverk. For nybegynnere og sporadiske ryttere vil ofte en ridestøvel av gummi være godt nok. De er billige og lettstelte. De passer også bra til stallarbeid. En westernrytter vil normalt sett velge western boots som kommer i et bredt utvalg av farger, design og materialer.

Ambisiøse hobbyryttere og stevneryttere vil foretrekke lærstøvler. Da disse ofte koster en del bør du ta deg tid når du skal velge din ridestøvel, og tenke nøye igjennom hva dine preferanser er. Du kan både ri sprang og langtur i dressurstøvler, men det vil hverken være fornuftig eller komfortabelt. På den andre siden vil du med sprangstigbøyler i en dressursal raskt feste kanten på ridestøvelen i salkappene. Det er heller ikke så behagelig.

I normale lærstøvler eller ridestøvler av gummi vil du oppleve at beina raskt fryser om vinteren. Dette ødelegger gleden med å ri, og kan også være helseskadelig over lengre tid. Egne vinterridestøvler, også kalt termostøvler gir deg en løsning på dette. De er laget av syntetisk materiale, eller lær, og har en varmende innside i ull, fleece eller saueskinn. Denne varme fôringen gjør støvelen naturlig tettere, slik at det kan være lurt å kjøpe denne typen støvler i en størrelse større enn du pleier. Da får du også god plass til luft, og kanskje et ekstra sokkepar.

De fleste vinterridestøvler har også en behandlet såle med anti-skli, slik at du kan bevege deg trygt på is og snø. I all hovedsak er disse støvlene også vanntette, eller i det minste vannavvisende. I tillegg til å være fine og ri i om vinteren, passer de også til stallarbeid eller om du skal ut å lufte hunden.