Bryst- og bogbeskytter

Bryst- og bogbeskytter

7 artikler
Kentucky Horsewear BIB bogbeskyttelse, vinter

Kentucky Horsewear BIB bogbeskyttelse, vinter

599,00 kr
(2)
Kentucky Horsewear BIB brystbeskytter i saueskinn Kentucky Horsewear BIB brystbeskytter i saueskinn

Kentucky Horsewear BIB brystbeskytter i saueskinn

599,00 kr
Leveringsklar
Horze skulderpute
RRP -17%

Horze skulderpute

149,00 kr
RRP: 179,00 kr
(1)
Kentucky Horsewear BIB vanntett

Kentucky Horsewear BIB vanntett

699,00 kr
Kentucky Horsewear BIB mankebeskytter i saueskinn

Kentucky Horsewear BIB mankebeskytter i saueskinn

599,00 kr
(1)
Kentucky Horsewear BIB bogbeskyttelse, sommer

Kentucky Horsewear BIB bogbeskyttelse, sommer

499,00 kr
(1)
Horze ComForce bogbeskytter Horze ComForce bogbeskytter
RRP -21%

Horze ComForce bogbeskytter

379,00 kr
RRP: 479,00 kr
(32)

Kjøp Bryst- og bogbeskytter på horze.no

Hos horze.no kan du handle online og motta produktet ditt etter bare noen få dagers leveringstid.

Bestil enkelt på nett og nyt disse fordelene:

🚚

Gratis frakt fra 990 kr

💳

Mange betalingsmetoder & kjøp på konto

📞

Gratis kundeservice & chat

Bogbeskytter til hest

Mange hesteeiere vet det – høst og vinter er de viktigste dekkensesongene, og noen hester får problemer med gnagsår i denne tiden. Løsningen - en bogbeskytter. Gnagsårene oppstår som regel fordi tunge vinterdekken, spesielt de med fleecefôr, kan forårsake slitasje på pelsen, og til og med trykkpunkter på hestens bryst. Eksemdekken kan også forårsake gnagsår på manken eller andre områder. Dette vil en bogbeskytter hjelpe med.

Gnag og slitasje i pelsen

Å finne det riktige dekkenet er absolutt ikke lett. Når du endelig finner det rette dekkenet, føler du deg lettet. Men selv dekken med god passform kan ha svake punkter. Spesielt i røyteperioden kan hestens pels reagere følsomt på selv den minste form for friksjon. Dette kan føre til hårløse flekker i brystområdet, på bogspissen og på hestens skulder. Ubehagelige trykkmerker og gnag kan også oppstå ved hestens manke. Hvis dette er tilfellet med hesten din, er en bogbeskytter en god idé.

Den perfekte beskyttelsen mot gnag

Det finnes ulike typer beskyttere for dekkengnag. Vanligvis er en bogbeskytter til hester laget av et tettsittende, elastisk og glatt materiale med høy pusteevne. Disse er laget av friksjonsfri polyester eller lett lycra-stoff, og noen ganger er de fôret med behagelig, syntetisk pels. Stoffet er vanligvis veldig tynt og ligger rett mot kroppen, så det skaper ingen friksjon.

Klassiske modeller, som bogbeskytterne fra Horze eller Le Mieux, trekkes ganske enkelt over hodet og dras ned til manken og over skuldrene til hesten din. Lukkingen på bogbeskytteren ligger der gjorden vanligvis ligger, og lukkes trygt med en sterk borrelås eller spenne. Følsomme trykkpunkter som hestens skuldre, manke og bogspiss er dermed godt beskyttet.

Komfortabel brystbeskytter fra Kentucky Horseware

Brystbeskytteren med pels fra Kentucky Horseware er spesielt elegant. De som heter BIB er ideelle for å beskytte hestens bryst. De består av to separate lag og plasseres ganske enkelt over fronten på dekkenet ditt. For optimal komfort kjøper du vinterversjonen som er fôret med syntetisk kaninpels. Dette gir den beste komforten og reduserer trykket på brystet. For bruk på varmere dager velger du sommerversjonen. Et nytt tillegg til Kentucky sin beskyttelse mot gnag, er brystbeskyttelsen med saueskinn for hester. Alle modellene fra Kentucky Horsewear kan også brukes som mankebeskyttelse.

Bogbeskytter – ja eller nei?

Det er ulike meninger om dette spørsmålet. En ting er sikkert, hvis dekkenet ditt ikke passer i det hele tatt, finnes det ingen bogbeskytter som hjelpe deg. I slike tilfeller må du alltid sette hestens velferd først. Å kjøpe et nytt, riktig tilpasset dekken er den eneste løsningen. For dekken som sitter godt, men som fortsatt fører til gnag og slitasje i pelsen under visse omstendigheter eller ved røyting, kan en brystbeskytter eller bogbeskytter være et godt hjelpemiddel. Dette er for eksempel tilfelle med hester som går med dekken i skrittemaskin og ikke bruker spesielle walker-dekken. De kan fort få en tendens til gnagsår på skulderpartiet. 

Hvis det oppstår gnag etter dekkenet, bør du derfor være ærlig med deg selv og først sjekke om dekkenet virkelig passer til hesten din. Bogbeskytter kan være en løsning, men noen ganger er det kun et nytt dekken som duger. Og selvfølgelig finner du dem her. I tillegg til klassikerne som regndekken, svettedekken, utedekken, stalldekken og insektsdekken, tilbyr vi også mange ulike stiler. Hvis du har en hest som lider av den beryktede sommereksemen, bør du definitivt ta en titt på våre eksemdekken. Eller hvis du bare vil skjemme bort hesten din litt, så tar du en titt på våre terapidekken. Som ponnieier finner du også et bredt utvalg av ulike ponnidekken.