Bittløst hodelag

Bittløst hodelag

18 artikler
F.R.A. Imperial hacakmore hodelag, shire F.R.A. Imperial hacakmore hodelag, shire

F.R.A. Imperial hacakmore hodelag, shire

3.590,00 kr
Leveringsklar
F.R.A. glory bittløst hodelag med kryss under kjeven (system 5), svart F.R.A. glory bittløst hodelag med kryss under kjeven (system 5), svart

F.R.A. glory bittløst hodelag med kryss under kjeven (system 5), svart

1.690,00 kr
Leveringsklar
F.R.A. Imperial hackamore hodelag

F.R.A. Imperial hackamore hodelag

3.190,00 kr
F.R.A. Pariba sidepull (system 3) vevd nesereim med tøyler

F.R.A. Pariba sidepull (system 3) vevd nesereim med tøyler

1.490,00 kr
Leveringsklar
F.R.A. Pardoes sidepull (system 3) i lær med antisklitøyler

F.R.A. Pardoes sidepull (system 3) i lær med antisklitøyler

1.190,00 kr
(2)
F.R.A. Diego bitless bridle F.R.A. Diego bitless bridle

F.R.A. Diego bitless bridle

1.790,00 kr
F.R.A. Aruba bitless bridle F.R.A. Aruba bitless bridle

F.R.A. Aruba bitless bridle

2.590,00 kr
F.R.A. Dandy sidepull (system 3) i lær med lærklipstøyler F.R.A. Dandy sidepull (system 3) i lær med lærklipstøyler

F.R.A. Dandy sidepull (system 3) i lær med lærklipstøyler

1.490,00 kr
(4)
F.R.A. glory bittløst hodelag med kryss under kjeven (system 5), brunt F.R.A. glory bittløst hodelag med kryss under kjeven (system 5), brunt

F.R.A. glory bittløst hodelag med kryss under kjeven (system 5), brunt

1.790,00 kr
F.R.A. Alizée Mistral hodelag F.R.A. Alizée Mistral hodelag

F.R.A. Alizée Mistral hodelag

3.290,00 kr
Schockemöhle Equitus Theta 3-i-1 hodelag Schockemöhle Equitus Theta 3-i-1 hodelag

Schockemöhle Equitus Theta 3-i-1 hodelag

3.390,00 kr
Leveringsklar
F.R.A. Rebecca sidepull (system 3) med crystalsteiner med tøyler F.R.A. Rebecca sidepull (system 3) med crystalsteiner med tøyler

F.R.A. Rebecca sidepull (system 3) med crystalsteiner med tøyler

2.490,00 kr
(1)
F.R.A. Shango sidepull (system 3) western-utseende, lær F.R.A. Shango sidepull (system 3) western-utseende, lær

F.R.A. Shango sidepull (system 3) western-utseende, lær

1.490,00 kr
Leveringsklar
Karlslund Bittløst hodelag, Brun/messing

Karlslund Bittløst hodelag, Brun/messing

899,00 kr
F.R.A Calli hackamore hodelag (system 2) med kjevestropp, saks og tøyler F.R.A Calli hackamore hodelag (system 2) med kjevestropp, saks og tøyler

F.R.A Calli hackamore hodelag (system 2) med kjevestropp, saks og tøyler

2.090,00 kr
(1)
F.R.A. Nanouk bitless bridle (system 4) bomull med klipstøyler F.R.A. Nanouk bitless bridle (system 4) bomull med klipstøyler

F.R.A. Nanouk bitless bridle (system 4) bomull med klipstøyler

699,00 kr
(1)
F.R.A. dietsji bittløst hodelag (system 5)

F.R.A. dietsji bittløst hodelag (system 5)

1.190,00 kr
Leveringsklar
F.R.A. glory sidepull (system 3), svart F.R.A. glory sidepull (system 3), svart

F.R.A. glory sidepull (system 3), svart

1.590,00 kr
Leveringsklar

Kjøp Bittløst hodelag på horze.no

Hos horze.no kan du handle online og motta produktet ditt etter bare noen få dagers leveringstid.

Bestil enkelt på nett og nyt disse fordelene:

🚚

Gratis frakt fra 990 kr

💳

Mange betalingsmetoder & kjøp på konto

📞

Gratis kundeservice & chat

Bittløse hodelag – et alternativ til å bruke bitt

Det bittløse hodelaget, som inntil for en tid tilbake var mest forbundet med westernridning, finner i økende grad veien inn i dressur- og sprangstaller. Det har også blitt mer populært blant hobbyryttere. Man bør imidlertid huske på at ikke alle ryttere, ikke alle hester og ikke alle kombinasjoner av rytter og hest fungerer like godt på bittløse hodelag.

Sidepull

En sidepull er i hovedsak konstruert som en grime, men effekten er i hovedsak begrenset til hestens neseområde. Avhengig av din egen smak og stil kan du velge mellom ulike farger (for eksempel svart eller brun) og design. Stilmessig står ikke de bittløse hodelagene tilbake for de vanlige hodelagene.

Bosal

Bosalen er hovedsakelig kun kjent i westernridning, da den normalt ble brukt til å ri inn unghester. Ettersom tøylene festes under haken bør du sørge for at bosalen ligger korrekt, og at du kan bruke dine vekthjelpere korrekt, ettersom sideveis hjelpere ikke fungerer særlig godt med denne type hodelag.

Sjekk ut vårt utvalg og finn det riktige bittløse hodelaget for deg og din hest.

Et bittløst hodelag, på lik linje med andre hodelag, må alltid passe bra: ikke for løst og ikke for stramt.

Hvis det bittløse hodelaget ditt er for stramt kan du irritere hesten din og til og med tilføre smerte eller skade. Hvis ditt bittløse hodelag er for løs vil det skli vekk fra de punktene de skal fungere, og din kommunikasjon med hesten vil viskes ut, eller kanskje ikke nå den i det hele tatt.

Siden det er mange ulike bittløse hodelag og de kan variere stort i utforming, trykkpunkter og andre egenskaper, bør du søke informasjon om hvordan du tilpasser akkurat det bittløse hodelaget du ønsker å bruke. På den måten vil du få det til å fungere best mulig for deg og din hest.

Ettersom bittløs ridning har blitt mer populært, kommer det flere og flere forskjellige typer bittløse hodelag. Den eldste varianten, som kommer fra westernridningen, er sidepull, som ligner på en grime og, som nesten alle bitløse hodelag, fungerer på nesen.

En annen versjon er LG-hodelaget, en velkjent modell blant de bittløse hodelaget. Denne versjonen har et hjul på siden som kan brukes til å regulere intensiteten på innvirkningen. I tillegg til innvirkning på nesen virker LG-hodelaget også på haken og nakken.

Bosalen er også kjent fra westernridningen, hvor den ofte brukes som hodelag for å trene den unge hesten. Bosalen er et hodelag som ikke bør brukes av nybegynnere. Listen over bittløse hodelag er lang, men det beste du kan gjøre er å skaffe deg spesifikk informasjon om hvert hodelag og velge det som passer deg best.

Bittløse hodelag skiller seg først og fremst ut ved at de brukes uten bitt. I stedet for å påvirke hestens munn med tøylene via bittet, festes tøylene ofte på sideringer på nesereima. Du bruker tøylene til å innvirke på nesen, og noen ganger også nakken og underkjeven.

Bittløse hodelag anses å være skånsomme, men i hendene på uerfarne ryttere kan de også forårsake skade på hesten, spesielt ettersom hestens neserygg er like følsom som hestens munn.

Hvis du ønsker å ri bitløst anbefaler vi at du finner ditt ønskede bittløse hodelag og søker hjelp fra en ridelærer som kan introdusere deg til bittløs ridning.

Bittløs ridning er en trend som blir mer og mer utberedt, da ridning uten bitt anses å være spesielt skånsomt. Selv om det er skånsomt må du være forsiktig. Med et bittløst hodelag påvirker du ikke hestens munn, men avhengig av hvilket hodelag du velger, blir det trykk på neseryggen, eller også nakken og underkjeven.

Fordelen med et bittløst hodelag er at det ikke er metall i munnen til hesten. Hester som er sensitive i munnen kan ha godt av dette, og det finnes også studier som sier at bittet trigger tyggerefleksen og instinktivt distraherer hesten fra selve treningen.

Fordelene med et bittløst hodelag avhenger alltid av hesten din og dine ferdigheter, fordi hvert hodelag aldri blir bedre enn rytterens hånd.

Bosalen er et bittløst hodelag som er svært populært blant westernryttere. Bosalen er laget av flettet skinn og former seg etter hestens hode når den blir varmet opp. På høyre og venstre side av bosalen er det «neseknapper». Kinnstykkene som går over nakken på hesten festes i disse. Under haken er det noe tynnere skinn. Tautøyler festes i et knutepunkt under hestens hake. Disse tøylene var originalt laget av hestehår, men i dag brukes ofte nylon.