Mellomsesong SALG
Voilock

Voilock

En voilock er en type salunderlag som kjennetegnes av sin passform, som perfekt matcher formen på salen.
15 artikler

Kjøp Voilock på horze.no

Hos horze.no kan du handle online og motta produktet ditt etter bare noen få dagers leveringstid.

Bestil enkelt på nett og nyt disse fordelene:

🚚

Gratis frakt fra 990 kr

💳

Mange betalingsmetoder & kjøp på konto

📞

Gratis kundeservice & chat

Voilocker og bruksområder

Voilocker, på lik linje med sjabraker, gir en beskyttelse mellom salen og hestens rygg. Det beskytter salen mot skitt og svette, og i tillegg er en voilock laget for å gjøre salen så komfortabel som mulig å ha på seg for hesten. Den demper lette støt og kompenserer for mindre skjevheter. 

Voilocken er som sjabrakens lillesøster

Som med sjabraker finnes det også flere ulike voilocker. Noen har for eksempel saueskinnsfôr ved manken for å holde hesten mer komfortabel. Siden utformingen på sjabraken passer salen akkurat er det lite plass design og pynt. Imidlertid er voilocker på ingen måte dårligere enn sjabraker på de viktige funksjonene, slik som pusteevne, ventilasjon og fukttransport.

Etter trening eller en lengre tur bør du henge voilocken din opp til tørk – fortrinnsvis med undersiden opp. Dette hindrer svetteflekker å oppstå, og gjør at voilocken får luftet seg bra. Når den er tørr kan også lettere børste vekk hestehår. Dette er den beste måten å beholde voilockens farge og form.

Følg alltid vaskeinstruksjonene på vaskeanvisningen hvis du tenker å vaske voilocken i vaskemaskin.

Før du vasker voilocken i vaskemaskin sjekker du alltid vaskeanvisningen først. I hovedsak skal voilocker vaskes på 30 grader, fortrinnsvis med et skånsomt vaskeprogram. Du kan dog finne noen produsenter som lar deg vaske dem på høyere temperaturer.

Du bør ikke bruke tøymykner, da hesten din kan være allergisk mot det, eller finne lukten ubehagelig. Et skånsomt vaskemiddel er det beste valget, og om du skal vaske en hvit voilock vil et spesielt vaskemiddel for hvit vask være anbefalt.

På et skånsomt vaskeprogram vil sentrifugeringen være redusert, og ellers anbefaler vi å nedjustere den. Du bør også la voilocken din lufttørke.

En voilock skal i hovedsak være like stor som salen din.

Voilocker som er for korte beskytter ikke hele området hvor salen er i kontakt med hestens rygg. En voilock som er for lang kan forårsake friksjon, eller brette seg, noe som både kan gi gnag og forstyrre passformen til salen.

For å finne den riktige størrelsen på voilocken din bør du måle salen din. Kjøp en voilock basert på målet fra bakenden på salen din, langs kanalen og fram til fronten på salen. Legg til minimum 5 cm på målet ditt og du har minimumslengden som sjabraken din bør ha.

Toppkategorier